#Microsoft har ett års försprång men det är först i vinter nästa generations konsoler ett faktum. #Sony hävdar dock med bestämdhet att deras burk inte är ett tv-spel, utan en dator.

Att spela på dem är såklart grundbulten men nu kommer även webbsurfning och mediatittande bli standard. Frågan är vad du tycker det krävs i funktionalitet av maskinerna för du helt skulle kunna skrota din pc. Är det ordbehandling ett måste, eller kanske en [[irc]]-klient? Är det processorklockning och hårdvarumeck du går igång på?

När du kan göra alla dessa saker, vad är då egentligen skillnaden mot datorpaketsföretag som Dell, Fujitsu-Siemens och de andra? Förutom att spelutvecklare har en spikad hårdvara att sikta på? Ordet är fritt.

Mitt svar till den skulle vara: Speltitlar som är konverterade från konsol till PC skall inte ha crappy kontroller. Gärna att det kommer handkontroller som är billiga och bra ifall man får för sig att ihandla sportspel. (Kanske finns redan, jag har inte... 15/07 Rolig topic. Rubriken frågar: Hur vill du att en konsoll skall vara för att du skall kunna skrota din hemmdator? Kommunityn svarar: Jag vill att konsollen skall vara precis som min hemmdator! Själv skulle jag skickat ut min stationära dator och ersatt... 15/07 Jag tycker lugnt att mus & tangetbord är det bästa att ha! Jag menar att då kan du ju spela FPS spelen lätt, igenom att kunna sikat med en mus istället för en krånglig handkontroll! Men min data skrotar jag inte!!! :P 15/07 svar på frågan: jag vill bara ha en (1) burk som gör allt jag vill att den skall göra, dvs: - kalkyl - ordbehandling - skapa/editera/ladda upp html - kunna hämta/ladda upp filer - lyssna/titta/redigera musik/filmer - redigera bilder - spela spel kort... 14/07 Tangentbord + Mus är ett MINIMUM för att jag ska skrota PC:n. Egentligen räcker ju tangentbord eftersom man kör mycket snabbkommandon. Sen vill jag nog se att konsollerna på NÅGOT sätt skrotar fläkten.. susande grunkor i vardagsrummet ?.. då kan jag lik... 13/07 Joo, folk ansåg att GRAW var helt naturligt till PC, men det blev så jävla mkt bättre till 360n. Sedan förstår jag inte varför folk vill ha ett annat eget OS och uppgraderingsmöjligheter på en konsoll? Tycker det låter urdumt faktiskt. Hela grejen med... 13/07 Håller med Zuncan. Det går inte ihop. Enda sättet för en konsoll att ersätta en PC är att bli en PC. Vid det laget har PCn ersatt konsollen. Personligen hade jag aldrig bytt bort PCn helt om jag inte kunde göra allt som jag kan med en PC. Altså installe... 13/07 En konsol ska det räcka med att stoppa in ett spel och trycka på en knapp för att starta spelet. Jag vill inte hålla på med massa operativsystem, program, överklockning m.m. Det enda jag vill att min konsol ska kunna göra är: 1. Spela spel. 2. Visa film... 13/07 Den dagen jag kan göra allt jag redan gör med min dator, fast bättre. Då kanske jag skulle byta från dator till konsoll. Tror aldrig på att konsollen kommer ersätta datorn, möjligtvis för alla spelnördar som inte duger till annat än spela på sina datore... 13/07 Hmpf! Vadå att konsolen skulle ersätta datorn?? Det skulle i så fall hända när konsolen BLIR en dator och i så fall är det väl inte konsolen som har ersatt datorn, utan snarare tvärtom. Eller? 8) 13/07
Skicka en rättelse