Många är vi som går och väntar på nästa riktigt stora grej i mmo-genren. Nästa #World of Warcraft, om man så vill. Än är det för tidigt att säga om Chronicles of Elyria har potentialen att bli en riktigt dunderhit som tar alla med storm, men goda idéer har det helt klart.

Igår startade en kampanj för mmo-spelet på Kickstarter, och sedan dess har de lyckats samla ihop hela 324 171 dollar från 2850 backers. Målet ligger på 900 000 dollar, vilket projektet ser ut att ha goda chanser att uppnå.

https://www.kickstarter.com/projects/soulboundstudios/chronicles-of-elyria-epic-story-mmorpg-with-aging/widget/video.html

Chronicles of Elyria ska utspela sig i en dynamisk och fullt förstörbar värld där det gäller att sätta sin personliga prägel på historien som utspelar sig. En av de mest uppseendeväckande funktionerna är att en karaktär i snitt lever i drygt 14 månader – sen dör den av hög ålder.

"Fearless in its design, it embraces a character's ability to impact other characters. A closed economy, finite resources, non-repeatable quests, and a fully destructible environment means the world is experienced differently for every character."

Vi tycker helt klart att detta låter intressant, men undrar hur det ska gå att utveckla ett så ambitiöst projekt för #Soulbound Studios med sina 16 medarbetare, och finansiering via crowdfunding. Många av funktionerna låter som tagna från #Everquest Next som #Daybreak Game Company lade ner efter flera års utveckling, eftersom spelet helt enkelt inte var kul.

Hur som helst verkar de redan ha kommit en bit på vägen i utvecklingen. Spana in officiella Youtube-kanalen för fler filmklipp.