I skrivande stund befinner jag mig i Berlin inför det stundande avslöjandet av nästa Battlefield. Den senaste tiden har det spekulerats hejvilt under vilken tidsperiod spelet utspelar sig och en ny läcka pekar tydligt mot 1900-talet. Ni läsare visade med bestämdhet att ni helst ser andra världskriget men om den läckta bilden, som enligt en Neogaf-tråd är tagen från Xbox Store, är äkta rör det sig snarare om den första världsomspännade konflikten - med en twist!

Bilden visar en soldat från första världskriget men som många påpekat, och som det ryktades om redan i februari, verkar det röra sig om en altarnativ historielektion. Det stora föremål som karaktären i gårdagens teaser stirrade på är luftskeppet vi ser i bakgrunden och visst är det där en magnifik cape.

Det skulle i så fall ta upp tråden från #Codename Eagle, ett spel om en alternativ verklighet som utespelas under det tidiga 1900-talet. Codename Eagle utvecklades av #Refraction Games, en studiio som något år senare slogs samman med #Dice och släppte ett visst #Battlefield 1942.

Senare ikväll ska jag få se mer av spelet och den första trailern visas som bekant klockan 22:00. Någonstans därefter släpper embargot så jag ska försöka sammanfatta mina intryck så snart de bara går.

Uppdatering: nästa läcka antyder att namnet blir #Battlefield 1 - kort och gott. Det är bilden nedan som antyder det, men den är givetvis ingen officiell bekräftelse. Den kommer klockan 22.00.