Förr i tiden var det konsolkrig som rasade i chattkanaler och på skolgårdar när de bästa maskinerna skulle koras av allmänheten. En konflikt som visserligen finns kvar även idag, men som i stor utsträckning överskuggas av "konsol vs pc"-debatten.

#EA-chefen Peter Moore ger sin syn på konsolernas vara eller icke vara i en intervju med The Daily Orange. Och hans prognos är inte lustfylld för de som gillar konsolerna i sin nuvarande form:

“I’m not sure there will be consoles, as we know them anymore. Games will be accessed by streaming technology, so we don’t need hardware intermediaries in between the two. If you and I want to play Battlefield 12 against each other, we’ll just jump into a game via whatever monitor we happen to have in our homes. It’ll be on a chip, rather than in a box.”

Streaming-tekniken kommer fortsätta utvecklas och praktiskt taget eliminera behovet av kraftfull hårdvara, menar Moore. En skärm och ett chip är allt som kommer krävas för att uppleva framtidens spel.

Vad tror ni, ligger det något i Moores spekulationer eller kommer det alltid finnas en plats för konsoler (och speldatorer)?

I MP så kanske det behövs att man inte kan modda hur enkelt som helst, men i många SP spel så är det närmast ett måste. Personligen gillar jag inte ens att streama musik, slöseri med bandbredd.. 12/05 Precis det jag menade, det ena behöver inte utesluta det andra :) 09/05 Själv tycker jag det är lite trist om det måste vara antingen eller. Det vore najs om de som ville spela ett MP-spel med bättre anti-fusk att streama. De som vill köra SP och modda (eller har kass uppkoppling) borde kunna ha en offline-version. 09/05 Jag ser det snarare som att det kan vara bra. Hybridstreaming, blandar delar med lokal klient och streamingmetoder för att göra det än svårare eller kanske tom omöjligt för fuskare i spel mot andra online. Framtiden är imorgon eller om hundra år. Tror... 09/05 I framtiden så finns det inte chefer längre utan allt styrs av lagar och data program som används via en liten armbandsurs liknande PlayStation 6. ;) 08/05 blir en flopp innan dom ens hunnit tänka klart tanken säger ja :P 08/05 Finns ett annat stort problem med streamade spel, närmast omöjliga att modda. 08/05 Men du uttryckte dig som att inputlag kan elimineras helt och hållet. 500ms vore också som att spela i 2fps.Visst teoritiskt sett kan man på nästan 30mils avstånd få 2ms, fram och tillbaka. Men realistiskt sett när allt ska skickas, komprimeras-ner och... 08/05 Ja men då måste de nog åtgärda mitt ADSL på 8/1 som tappar sync ibland och som inte fungerar när det regnar mycket... Och som dessutom är enda alternativet då 4G-täckningen är för dålig för att använda och datapotter är ju verkligen bra om man ska ha... 08/05 Om man inte har råd med en PC låter detta som en mycket bra idé! 08/05
Skicka en rättelse