Rollspelet #Vampire: The Masquerade - Bloodlines är något av en kultklassiker. Visserligen fullt med tekniska problem, men ändå uppskattat av en trogen skara fans – som också skapat inofficiella patchar till spelet genom åren.

Nu har utgivaren #White Wolf ansökt om varumärkesskydd för Vampire Bloodlines. Något som förstås tänder ett hoppets ljus hos fansen. Kommer en uppföljare äntligen att utvecklas?

Det kan handla om att de blott skyddar varumärket utan att aktiv utveckling sker, något som är ganska vanligt i branschen. Något som däremot talar för att ett nytt spel är under utveckling är att White Wolf numera ägs av #Paradox Interactive.

I anslutning till köpet talade Paradox varmt om Vampire som världens näst mest sålda rollspel, att de första titlarna baserade på White Wolfs varumärken kan bli aktuella år 2017, samt att de vill introducera dem för fler spelare. Med tanke på dessa ståndpunkter, samt att de köpt varumärkena för "tiotals miljoner kronor", så är det inte helt orimligt att ett nytt spel i serien är under utveckling.