Om popularitet mäts i Youtube-likes har Battlefield ett groteskt övertag.

Call of Duty och Battlefield har varit naturliga konkurrenter i många år och räknat i sålda exemplar har det förstnämnda alltid gått vinnande ur duellen. Trots att #Call of Duty: Ghosts sålde sämre än Black Ops II trumfade det #Battlefield 4, som släpptes samma år, med dubbla försäljningen enligt VGChartz (26 mot 13 miljoner).

I höst är det dags för en ny duell, med Battlefield 1 och #Call of Duty: Infinite Warfare i varsin ringhörna. Om man ska dra någon slutsats av deras respektive annonseringstrailer har Dice ett populistiskt övertag mot Infinity Ward.

Den sistnämnda trailern släpptes för en vecka sedan och har i skrivande stund drygt 13 778 000 visningar på Youtube. Det som borde vara oroande är nedtummarna som är fyra gånger så många som uppditon, cirka 1 141 000 mot 255 600 stycken.

Battlefield 1-trailern, som publicerades i fredags, har redan fler visningar med sina drygt 19 miljoner och betydligt mer populär. Den har närmare en miljon (985 000) tummat upp och blott 18 000 valt det negativa alternativet.

http://9gag.com/gag/a2mXmmw 11/05 Det är möjligt, men ingen som vill det... eller jo kanske någon ynka procent har efterfrågat framtid och rymdskepp... men den absolut störa basen har efterfrågat WW1 / WW2, vietnam eller något liknande från den stora "krigstiden". Det skulle helt ärligt... 11/05 Fast riktigt så simpelt var inte första världskriget. Hela idéen av första världskriget som ett skyttegravskrig på det sättet till den nivån är extremt eurocentriskt och på gränsen till att skriva om genuin historia. 10/05 Jaa, självklart, nu är jag med. Haha vad så smart! 10/05 Personligen tycker jag bara det är tråkigt att Activision pissar bort en titel som faktiskt var bra en gång i tiden. Jag har inte spelat CoD sedan jag provade första Black Ops och med största sannolikhet kommer jag inte att röra deras titlar igen om de... 10/05 bryr mig inte om nån av de. sen såg ju Battlefield trailern bättre ut än CoD. fast för mig är det inget nytt. CoD är o har varit extremt sunkigt i flera år nu. hoppas folk slutar köpa skiten. finns mycket bättre spel att lägga pengarna på. 10/05 Jag gillar COD-trailern mer än BF1-trailern. Och det är väl verkligen nytänk att flyga rymdskepp i COD!? 09/05 Tror nästan alla dislikes på CoD är "Åh nej inte generic framtidsskit igen med värdelös art style, sen när är CoD att flyga rymdskepp?" och alla likes på Battlefield är "Yes äntligen ett WW1-spel och äntligen en shooter som inte är Modern+ Warfare." Tra... 09/05 Vad exakt är det som är bra med Battlefield-trailern? Det händer en massa slumpmässiga saker? Check. Musiken usel? (På riktigt, vad fan är det med folks fascination för seven nation army? folk sjunger halva riffet på fyllan dåligt vart man än går.. gah... 09/05 https://www.youtube.com/watch?v=NfT1XLD51zc 09/05
Skicka en rättelse