När #Paradox Interactive är inblandade vet vi att det vankas storslagen strategi av den lite djupare sorten. Rymdspelet #Stellaris verkar inte vara något undantag och idag är det dagen med stort D. Spelet är släppt och du kan nu låta solbrännan vila för att släppa fram din inre general. Innan dess är det tid att spana in lanseringstrailern.

Om du vill ha lite mer kött på benen innan du bestämmer dig kring ett eventuellt köp, finns det mängder av gameplay-filmer från #Paradox Interactive. En av dessa är perfekt för dig som är helt novis på den här typen av spel och denna nätta film på 60 minuter hitterar du nedan.

Känslan när man känner sig o-övervinnerlig med sin enda flotta på 2K power, få en wardec från den tidigare så tysta grannen och denne dundrar över med 2 5K flottor. Hela jäkla korthuset föll pladask. Oh well, nya tag i runda 3 imorrn :D 13/05 Tack för ett bra och utförligt svar! Inväntar recensionen här på FZ så får jag se om jag omvärderar det hela. Har inte spelat något spel tidigare från Paradox tyvärr så det är lite svårt när folk ger referenser till andra spel från dom :) 11/05 Jag tycker Stellaris var väldigt lätt att sätta sig in i, det finns ett otroligt djup men det gick fort att komma in i spelet och förstå allt. Nu är det här såklart *min* uppfattning, jag har rätt många timmar spelandes den här typen av spel i ryggen... 11/05 Testa FreeOrion! Riktigt rymdschack! Jag fastnade för detta i januari och kör på nybörjarnivå fortfarande. Trevligt tänkarspel med oändliga möjligheter, lite battaljer naturligtvis, men mest strategi. 11/05 Trailern var ju rätt meningslös, sa mig i princip noll om spelet. Att behöva kika en introduktionsfilm på en timme(!) känns också rätt extremt. Det kan ju knappast vara ett enkelt spel då? Lite intresserad men känner mig avtrubbad om det ska vara så pas... 11/05 Tackar, skall kolla på dom. 10/05 Distant Worlds kommer jag att tänka på. Dock vill jag minnas en rätt brant inlärningströskel. Sedan har du ju Offworld trading company, men inte så mycket rymd där. Mer science fiction? Dunno. 10/05 Finns det något najs rymd spel , där det inte är så "krig" baserat? 10/05 deta är mycket bättre än cib i min mening. Och det jag menar med lättare än eu4 är att många nya fatta inte ett dugg i början på eu4 visst alla kan flytta runt saker men riktigt förstå eu4 på djupet är svårare. Detta är mer menat för en större publik.... 10/05 fattar inte varför? känns som copy kat på allt annat civ osv 10/05
Skicka en rättelse