MS-DOS, Nextstep, OS/2, Mac OS, Linux, SNES, Playstation, Xbox – 1993 års Doom har släppts till ungefär all elektronik det sitter ett mikrochip i. Men den senaste plattformen är nog den bästa hittills – Doom har installerats i en motorsåg.

Det är Youtube-namnet George Merlocco som står bakom denna kulturgärning, som fått det smått fantastiska namnet Painsaw. Härligheten visas upp i en tistypiskt VHS-grumlig film med permanent datumstämpel och störningar som skvallrar om att kassetten kopierats ett par gånger.

För dig som undrar var man köper en motorsåg med inbyggd dator är svaret att det gör man inte. Den gode Merlocco har fuskat och använt en leksaksbetonad variant, i vilken han stoppat in en Raspberry Pi Zero och kopplat den till en 2,2 tum stor TFT-skärm. Denna maskin klarar att köra Chocolate Doom, och det som visas är Doom II-banan E1M1 och vapnet i fråga är – japp – motorsåg. Och att det är Doom II och inte original-Doom som spelas beror på att motorsågen är tillgänglig direkt i tvåan. Men det kan vi förlåta.

Aproå Doom – det nya #Doom släpps nu på fredag. Det släpps inga recensionsexemplar innan dess, så vi räknar kallt med att ha en FZ-recension redo i början av nästa vecka.