Med stora licenser kommer stort ansvar – och ännu större chans till de största pengarna. När #EA lyckades håva in den lukrativa Star Wars-licensen var det förstås givet att speljätten skulle börja pumpa ur sig sci-fi-spektakel på löpande band. Finanspampen på EA, Blake Jorgensen, bekräftar (via Polygon) att de kommer att släppa ett nytt Star Wars-spel om året från 2017, och tre–fyra år framåt.

Under 2017 ska inget mindre än uppföljaren till Star Wars Battlefront släppas.

– Nästa år återvänder Star Wars Battlefront med större och bättre världar, för nu har vi nya filmer att arbeta med och inte bara de historiska filmerna vi använt oss av tidigare, berättar Jorgenson och förtydligar att EA kommer hämta stoff till sina Star Wars-spel från såväl huvudelarna i Star Wars som de så kallade Anthology-installationerna, däribland Rogue One och den icke namngivna Han Solo-filmen.

Under 2018 pekar mycket på att Dead Space-studion, Visceral Games, är redo att ge världen sitt 1313-doftande spel, vars kvalitet ska säkerställas av Amy "Uncharted" Hennig och Jade "Assassin's Creed" Raymond. Samtidigt vet vi också att Titanfall-studion Respawn är i full färd med ett eget Star Wars-spel. Kanske kommer det släppas under 2019?