FZ fyller 20 år i höst, och det är inte utan stolthet vi kallar oss Sveriges äldsta (och bästa!) spelsajt. Men när någon säger "Datormagazin" känner vi oss som ungtuppar.

Det är 30 år sedan den anrika Commodore- och Amiga-tidningen såg dagens ljus, och med anledning av det vill gänget bakom dagens #Datormagazin göra ett retronummer. I det vankas texter om C64 och Amiga, tillbakablickar med Christer Rindeblad, Commodore-tips, BBS-återblickar och en logga som får det att tåras i ögonen på fler geekar än undertecknad.

Datormagazin Retro finansieras via Kickstarter, och 175 000 kronor krävs för att retrotrippen ska bli verklighet. 30 dagar återstår av insamlingen, och i nuläget har nästan 40 000 kronor skramlats ihop. Kickstarter-projektet hittas här.

Extrainfo om Datormagazin: den ursprungliga tidningen grundades av Christer Rindeblad 1986 och levde till 1995. Nämnas ska att FZ-grundaren @Phat utvecklade sitt spelskrivande på Datormagazin, åren innan FZ startades. År 2000 återuppstod den i sin nuvarande form, som en tidning riktad till avancerade datoranvändare. Tidningen drevs ett antal år av FZ:s förra ägare #Egmont, men dagarna efter att FZ togs över av #Geeks Publishing i oktober förra året kom beskedet att både Datormagazin och #PC Gamer skulle läggas ner. Men tidningarnas chefredaktörer ville annorlunda, och båda drivs vidare av sina respektive chefredaktörer; Datormagazin av Anders Öhman. Och det är han och hans stab som nu alltså vill ge ut ett tillbakablickande nummer för att fira en legendarisk datorblaska.