Grafikkortet Geforce GTX 1080 avtäcktes i helgen, och de första testerna tillåts dyka upp inom kort. Men siffror från testning har läckt ut, och de pekar på ett kort som tar ett par rejäla prestandamässiga språng framåt. Videocardz har publicerat uppgifter från testning med benchmark-programmet 3DMark, och om de siffrorna säger något om verkligheten har #Nvidia byggt ett monsterkort.

GTX 1080 en handfull prestandakort får bekänna färg i fem benchmark-tester. Ett snitt av dessa visar att Nvidias nykomling spöar allt och alla. Företagets nuvarande värsting, GTX Titan X, presterar 79 procent så bra som 1080-kortet. Det snarlikt prissatta GTX 980 Ti landar på 76 procent i snitt, och #AMD:s toppkort Radeon R9 Fury X når 73 procent. Andra siffror på samma sajt visar att det finns gott om prestanda att plocka in via överklockning.

FZ testar Geforce GTX 1080 för fullt. Vi kan inte säga när vi publicerar resultatet, men det blir som du säket förstår innan kortet lanseras den 27 maj.

Riktpriset för Geforce GTX 1080 är 699 dollar för den första versionen som kallas ”Founder’s Edition”. Den följs av billigare versioner från allsköns tillverkare i juni, då även lillebror GTX 1070 släpps. Det senare kortet sägs leverera prestanda i klass med GTX Titan X och ha en prislapp kring 4000 kronor.

Konkurrenten AMD levererar sin nya grafikkortsgeneration kring Computex-mässan i slutet av maj. Där ryktas det om rejäla prestandaökningar och bättre energieffektivitet.

Ljuva framtid!

Jag har råd att köpa 3 stycken om jag vill. Men varför köpa nu när det som är dyrast ? :) Sedan ska jag avvakta tills jag hittat bästa riggen för detta och de program som kan utnyttja kortet fullt ut. Annars blir det meningslöst inköp igen. Sedan syftet... 06/07 Nvidia har massa problem också, men folk tenderar att glömma bort dem. Har nog mycket att göra med att Ati kort hade det dåliga ryktet redan från början och sedan dess så har myten om att AMD alltid har dåliga drivrutiner, De är dock sämre på vissa sake... 16/05 Det finns alltså gott om argument men istället för att presentera något så väljer du istället för att gå off topic. Kul! Du vill inte berätta mer om Nvidias falska marknadsföring av GTX 970 där kortet egentligen bara har 3,5gb minne eller när Nvidia slä... 16/05 Nu finns det gott om argument, men det är inte värt att ödsla tid eller energi på någon som du, som inte kan skriva ett inlägg utan att vara otrevlig och gå till personangrepp. 16/05 Kan man inte lyfta ett enda argument så ska man hellre välja att knipa igen då det knappast finns någon poäng med att påstå något i så fall. Det är lite som om jag skulle påstå att du är totalt dum i huvudet men samtidigt säga att nä, det är bäst att... 16/05 Finns ingen anledning att göra den här artikelns kommentarfält till ett amd vs. nvidia-slag - vilket du kände dig tvungen att göra, trots att jag redan hade påpekat detta. 16/05 Heh ja och att helt vägra vilja ta upp någon form av argument för ens sak vittnar ju helt på egen hand vilka problem du har. Snacka skit går bra med god forbid att man tar upp argument för ens sak. 16/05 Dina gissningar om mig är fullkomligt uppåt väggarna. Att du inte haft några problem betyder bara att du inte stött på problemen som finns, inte att problemen saknas. 16/05 Ja du vad dina begränsade datorkunskaper lett dig till att tro om AMD får du själv stå för. Jag å andra sidan sitter på min tredje intel processor samt tredje AMD grafikkort och har ytterst sällan haft problem. Det enda problemet jag egentligen kan minn... 16/05 Jo precis! Har länge funderat på att uppgradera mig och nu känns verkligen som ett ypperligt tillfälle så, just nu i alla fall, lutar jag åt att införskaffa ett 1070, men som du säger får man vänta och se vad AMD visar upp. Ska bli kul att se vad dom... 15/05
Skicka en rättelse