Ni minns säkert hur det lät för några år sedan, då var och varannan spelare förkunnade att pc som spelplattform var döende. Sen kom indierevolutionen, digitala nedladdningar, mmo för den breda massan, moba och e-sport. För att inte tala om virtual reality som precis börjat göra intåg i branschen.

Det går helt enkelt bra nu och några som instämmer är #Nvidia. Räkenskapskvartalet för perioden som slutet 1 maj 2016 slutade i succé för företaget. I en rapport kan vi läsa att inkomsten blev 1,3 miljarder dollar för perioden. Vilket klår 1,15 miljarder dollar från samma period förra året. Efter utgifter kan Nvidida avnjuta en vinst på 263 miljoner dollar. Medgrundaren och chief executive officer Jen-Hsun Huang kommenterar:

"We are enjoying growth in all of our platforms -- gaming, professional visualization, datacenter and auto. Accelerating our growth is deep learning, a new computing model that uses the GPU's massive computing power to learn artificial intelligence algorithms. Its adoption is sweeping one industry after another, driving demand for our GPUs.

Nyligen utannonserade Nvidida de Pascal-baserade korten GTX 1080 och GTX 1070 som släpps 27 maj respektive 10 juni. Huang menar att dessa kommer ge en rejäl knuff framåt för pc-spelande och vr. Vilket kommer innebära ännu mer pengar: tas Pascal emot som företaget förväntar sig så räknar de med 1,35 miljarder dollar i inkomst för andra kvartalet.

Jag uppgraderar inte ens min PC längre.. den klarar sig fint i dagsläget och när det väl gäller spel så spelar jag mest på min 3DS, Monster Hunter och Fire Emblem slår alla ny släpp som kommer. 20/05 Förr kunde du hosta din server själv och göra ditt kommunity, idag ska allt vara kontrollerat av tillverkarna. Då kunde du snabbt banna idioterna och se till att de inte störde, vilket gav ordning och du hade en bra stämning på din server och i forumet.... 16/05 Ptja, vill man hela tiden ha en sunkig dator så funkar ditt sätt bra. 7000:- är ju inte ens särskilt mycket pengar nuförtiden. Själv uppgraderar jag med ungefär två års mellanrum och har de senaste gångerna kört med 3st av de bästa korten för tillfället... 15/05 Ptja, allt beror ju på ekonomi, tillgänglighet och umgänge. Vill tycka att PS4 är mer lämpad för en grabbkväll hemma med ett antal deltagare, mer socialt än med en PC, visst hävdar folk att man kan koppla datorn till tv.n och även dosorna, fine, men int... 15/05 Har för mig att det är dom som publicerar och utvecklar spel som dödförklarade pc-marknaden pga pirater bla. Att det var spelarna, förutom några konsol fangays, är inte hur jag kommer ihåg det. 15/05 Vad bra det går för Nvidida då :) 15/05 För att jag skulle köpa ettt kort för 7000kr, EN komponent bland många i en dator, så ska det banne mig köra 1080p, ULTRA 60+ FPS stabilt i alla spel som någonsin kommer på PC de närmsta 5 åren minst, eller så får det bli 2500kr graffe en extra gång ist... 15/05 Wut? De som deklarerade PC-spelande som utdöende var de som inte förstod bättre och de som föredrar TV-spel. Blanda inte in oss andra i er idioti. 15/05 Rätt men jag tycker att har man råd med ps4/xbox1 och en massa spel har man även råd med en gaming pc. Det kräver bara lite kunskap och vilja, ofta där det faller hos dom flesta. Men sätter man sig in i det hela, sparar kanske nån månad extra så kommer... 15/05 Kanske de, men hur man än vrider och vänder på det så fyller konsolerna sin funktion, så är det bara, fast vissa inte riktigt förstår det, tragiskt men sant :P Jag personligen spelar både PS4 och PC, beroende på titlar och vilka polare som kör vad och... 15/05
Skicka en rättelse