I den senaste av raden yttringar kring #Battlefield 2142 står Colin Clarke mot väggen. Clarke bär titeln "community manager" på #Dice och svarar lämpligt nog på frågor inskickade av sagda community. Vi får bland annat veta att Dice önskar att spelare ska tänka mer innan de spenderar sina upplåsningspoäng på vapen.

Besides being expanded in sheer size the unlock system is setup in a 'tech-tree' system that requires players to spend their unlock options to progress through each kits tree. This will allow for higher levels of kit customization while also forcing players to put more thought into which unlocks they choose.

Clarke skräder inte orden när han får frågan om hur det går än så länge med utvecklingen av spelet.

So far I am wholly stunned by the progress in 2142. It's an amazing game and it's not even finished. I know that sounds like a cheesey marketing pitch but its the honest truth. This game kicks ass.

Om uttalandet stämmer återstår dock att se.

Om man kunde välja teamplay när man vill spela teamplay (istället för att behöva leta efter en kompetent squad i flera timmar), och om lonewolfingen hade varit fokuserad på att på ett sportsligt sätt hjälpa lagspelarna till seger, ja då hade det varit... 18/07 Men är det inte det som är charmen med BF2? Att det växlar mellan lonewolf-spel och lagspel? Jag tycker att det är skitkul att hitta på lite egna grejer och sedan hoppa in i en squad som (om man har tur) har bra lagspel. Tycker att det är grymt kul komb... 18/07 Troligtvis lika illa eller till och med ännu värre. BF-serien har sedan starten handlat om att ge spelaren friheten att hoppa in i vilket fordon som helst och spela spela som man själv vill. Detta är så djupt inpräntat i spelmekaniken, och även det som... 18/07 Har faktiskt inte tänkt på spelet på det här viset tidigare. Det kan faktiskt bli så här :( Trist att folk spelar lonewolf istället för teamplay, men jag antar att alla har sitt spelsätt :( 18/07 Svaret på om BF2 uppmuntrar till laganda är ett defenetivt nej om du inte spelar i en clan dvs. Dom har gjort det allt för lätt att bli en lonewolf som tror han är rambo och kan ha en killing spree på 20 kills. Jag undrar bara hur mycket värre det komme... 18/07 Första BF-spelet som är någorlunda intressant för min del... "sci-fi" ftw ;) Känns som om det var extremt positivt för spelet att ET:QW sköts upp rejält, hade blivit troligt svårt att slå dem om de släpps nära varandra. Nu är det upp till DICE att lever... 18/07 Spelet har fungerat bra för mig sedan de största tekniska problemen fixades i de första patcharna. Dock fungerar inte själva spelarna. Kan Dice fixa dessa åt mig? ...Så frågan är och konceptet bakom battlefield verkligen är så brilljant, då det varken... 18/07 Exakt. Spelidén är förbannat bra. Det gäller bara för Dice (eller är det EA's fel?) att lyssna på konsumenterna, sina spelare, och försöka styra upp därefter. Men troligen är det någon vi kan glömma då det verkar som om det är EA som styr och ställer.... 18/07 Så sant. Jag vet i alla fall vilket spel jag lirar nästan varje kväll och inte är det något annat än just BF2. Förstår inte alla som orkar whina så fort något postas om BF-serien. Sedan sätter dom sig förmodligen och lirar i alla fall ;) 18/07 Om man gillar spelet och upplvever det fungerar så finns det ingen anledning att bojkotta det heller hur. För mig så har produkten fungerat helt ok visst var det strul i början men det fixade dom till . 18/07
Skicka en rättelse