Att moddare ofta gör fantastiska saker behöver vi förmodligen inte förklara mer ingående. Istället kan vi hänvisa till reddit-användaren Downsider som jobbar på HTC Vive-stöd för #Grand Theft Auto V. Nu när skolan är över för den här gången så har moddaren återigen börjat att aktivt utveckla sin mod som fungerar med Vive-kontrollerna och har tracking i realtid.

Downsider har även lagt in förmågan att teleportera runt genom att sikta med pistolen, en lösning som är relativt vanligt förekommande i Vive-spel istället för traditionella kontroller. Hur alltihop fungerar kan vi skåda i ett filmklipp från modden. Något släppdatum för modden har ännu inte tillkännagivits.

Läs mer på reddit.

Finns stöd genom VorpX (Oculus) för GTA5 redan: https://www.youtube.com/embed/FIgrlPv6jpc Lärdomarna av det visar att spel som inte är skrivna för VR lätt genererar åksjuka och kräver att du "tar dig genom" spybarriären genom att "grinda" åksjuka om du... 16/05 Gillar inte spelen som man teleporterar runt sig med vive kontrollerna. Förstör inlevelsen ganska mycket. 16/05 ...sen finns det spelstudios som hävdar att moddare inte rer ut deras motor att bygga saker i. För inte är det skitsnack för att hålla modstöd utanför spelet så man kan sälja sämre expansioner än moddare gör gratis... 15/05 Det är i princip det enda alternativet. Jag spelade ett spel där man kunde välja teleportering eller att styra med kontrollen. Jag blev åksjuk på bara några sekunder för det blir så onaturligt när karaktären rör på sig och man själv står stilla. 15/05 Teleportera känns ju lite B, men... En av få saker som skulle få mig att satsa på första(?) generationens VR är nog just VR-stöd i GTAV. Att köra första-personsperspektiv på en motorcykel och dra järnet hade varit åksjukeframkallande, jäkligt scary och... 15/05 Om det här fungerar bra blir jag tvungen att köpa GTA5 en tredje gång ^^ 15/05 Fast det räcker nog att spela offline med vive, hade vart sjukt tufft :) 15/05 Det är mods jag önskar att kunna spela med polarna som på GTA IV. Med GTA IV trainer då man kunde leka och skapa kaos och vara odödlig. :( 15/05 alla mods online är inte tillåtna vad jag vet :( 15/05 Mest troligt så blir du bannad. Rockstar är stenhård när det gäller moddar online. Och jag fattar ärligt talat vad som är deras problem. Fel att inte köra med både rankade och orankade servrar som de flesta onlinespel som stöder moddar gör? 15/05
Skicka en rättelse