Mike Russell på #Ritual Entertainment gillar inte pirater, det framgår med all önskvärd tydlighet i en intervju hos Shacknews. Russell berättar att han får ungefär fem gånger så många supportfrågar från personer som piratkopierat spelet än de som köpt det lagligt.

Shack: When you are relatively sure you've encountered a pirate, what do you do? How do you deal with the person?

Mike Russell: Actually, I contact their ISP [laughs].

I know it sounds silly, but ISPs have been a lot more responsive towards pirates than law enforcement has been. Most law enforcement sees piracy as petty theft. It's under a hundred bucks, it's piddly crap. But ISPs, they're really responsive towards pirates, because most pirates are the people who are munching all the bandwidth. So if they have, essentially, a legitimate excuse to boot a pirate off, they'll take it.

Nu kanske det blir lite hårklyvning om terminologin, men här är life info som jag tycker att den här diskussionen skulle kunna dra nytta av: "Utvecklare": ett företag som tillverkar spel. Ett utvecklingsföretag har i sin grundläggande form Programmerare... 27/07 så skillnaden är att man spelar på en kopia eller ett orginal? vad spelar det för roll, jag kan lova dig att jag skulle kunna låna orginal av alla spel jag har tankat ner och spelat. vissa skulle väl ta en stund att jaga ner men förr eller senare skulle... 27/07 oftas vill folk ha någon typ av syndabock när saker blir som de inte har tänkt sig. hela nöjensindusatrin har blivit helt FEL. eftersom det är lättare att ha en syndabock(pirater som är en liten del av problemet och även en positiv sak) så skyller de... 27/07 Sa inte att de las ner eller köptes upp av enbart pga piratkopiering, men jag tror ändå att alltför utbredd piratkopiering är ett större hot mot mindre företag än de stora drakarna. De stora jättarna klarar sig ju alltid ändå, de har råd med ett bra spe... 27/07 OCh allt för ofta är det nötter i påse som köper dessa bajs i påse produkter. 8) :D 27/07 Okunnigt resonemang baserat på felaktiga slusatser. Och jag skall precisera varför: Westwood vart uppköpta just på grund av att de gjorde bra och säljande spel. EA köper som bekant gärna upp företag när de prövat att ge ut ett eller ett par titlar av... 27/07 Word! Huvudet på spiken! 27/07 kan nogån förklara för mig varför skådespelare i en film skall ha hundratals miljoner? Kan någon förklara för mig varför John Carmack är så fattig så han måste sammla på ferarribilar för hans spel sälger så dåligt. Kan någon förklara för mig varför jag... 27/07 Du talar nog om hur du själva skulle gjort i ett sånt fall. Jag spelar inte igenom ett helt spel jag tankat ner. Och faktum är att det finns en del spel jag spelat igenom kopian helt och endå köpt den sen (alla medal of honor spelen bland annat..och cal... 27/07 Ni som säger att ni tankar hem spel och om de skulle vara bra så köper ni dem. Det argumentet håller sällan då man spelat klart spelet knappast skulle köpat om det nu inte är en bra multiplayer funktion. Men nu kommer det intressanta, om nu multiplay... 27/07
Skicka en rättelse