Många utvecklare har haft inställningen att "vuxenspel" helt enkelt inte säljer speciellt bra till Wii-publiken. Särskilt #Capcom gick nyligen ut och klagade över att deras rälsskjutare #Resident Evil: Darkside Chronicles inte alls gått som förväntat, och menade då också på att det helt enkelt knappt går att göra lyckade "vuxenspel" till Wii.

Lilla WiiWare-utvecklaren #Bloober Team är dock av en annan åsikt:

Med en sådan stor publik är det svårt att tro att det inte finns tillräckligt folk som skulle uppskatta vuxnare, mer core-anpassat material. Allt handlar om spelen och kvalitén. Jag är inte överraskad över att ännu en rälsshooter inte säljer väl. Du behöver inte vara en raketforskare för att förstå att folk förväntar sig något mer än så...

Bloober Team räknar också upp ett par "vuxnare" spel som de räknar med ska sälja bra, samt undgår såklart inte heller möjligheten att namedroppa sin egen WiiWare-titel.

Jag är säker på att No More Heroes 2 kommer göra ganska bra ifrån sig, såväl som nya Metroid och Capcoms Monster Hunter. Jag hoppas att Last Flight kommer bli framgångsrikt och det för att vi gör ett spel som skapats som ett Wii-spel. Istället för att bitcha så skapar vi hellre något med värde och som inte känns som en tredje klassens konvertering ihopslängd för att tjäna snabba stålar.

Bloober Teams Last Flight marknadsförs som ett Golden Axe-inspirerat action-spel där man får slåss. Massor. När deras egna spel släpps är det upp till bevis för de självsäkra polackerna.

Tror du att det finns tillräckligt många hardcore-spelare som äger Wii för att även vuxnare spel ska passa bra på konsolen?

Skicka en rättelse