I takt med att sjösättningen av Sonys flaggskepp [[Playstation 3]] rycker närmare ser lanseringen ut att bli en allt mer bekymmersam historia. I en intervju hos GamesIndustry.biz meddelar spelförlaget #Atari kallsinnigt genom styrelseordförande Bruno Bonnell att man inte kommer att släppa några Playstation 3-titlar i år överhuvudtaget. Beslutet sägs bottna i bristande information från Sonys sida samt en ansträngd prissättning - konsolen väntas kosta runt 6000 kronor i Sverige.

Branschjätten #Electronic Arts uttrycker samtidigt i en artikel hos GamaSutra.com oro över att Sony kan producera de sex miljoner konsoler man utlovat att leverera fram till mars månad nästa år. Uttalandet bör ses i ljuset av konkurrenten Microsofts starkt kritiserade problem att i ett inledande skede möta efterfrågan av [[Xbox 360]] - ett faktum som Sony själva nu ställs inför. Förlaget, som själva räknar med att ha runt fem titlar färdiga lagom till konsollanseringen, tar ytterligare udden av Sonys försäljningsargument när man hävdar att spelen rent grafiskt till en början kommer vara "mer lika än olika" motsvarande Xbox 360-titlar.

Hur och om Sony kommer att bemöta kritiken återstår att se. Sista ordet i den redan infekterade och känslomässigt laddade debatten är dock knappast inte sagt innan butikspremiären i november - om ens då.

Håller med om det... 05/08 Även om man inte tänker köpa en specifik konsol själv så förstår jag inte varför man skulle vilja att den floppar? Konkurrens främjar bara branschen och om Microsoft, Nintendo eller Sony skulle bli ensam herre på täppan skulle livet som gamer bli betydl... 04/08 En fanboys önskningar :down: 04/08 Vill ha MGS4 och final fantasy innan något som helst floppar :P 03/08 Jag e rätt lugn, ska fixa min på relledagen å min nya TV :). Den kommer att se vacker ut brevid min 360. Till alla som kommer att skriva att den e dyr och att dom inte kommer att köpa den, gör inte det :) Då vet jag att jag får min istället. omg lol ffs... 03/08 Hoppas det floppar hårt. 03/08 Tror dock inte tillverkligen av konsoler är något större problem... jag menar Xbox 360 fick ju problem med det eftersom tillverkligen började bara någon månad innan lanseringen... Sony har redan börjat montera ihop Playstation 3 03/08 Och fightermaker, det var typ dom ps1 spel den inte klarade av :P 03/08 första generationen av nya konsoller är aldrig bra... altid nån bugg/designfel som måste fixas till efterått.... är det inte så att det kommer att vara en ps2 i ps3 eftersom dom har inte riktigt blivit klara med emulationen...... så den kommer att bli... 03/08 Jag e själv lite halv orolig. Jag hade tänkt förboka ps3:an. Men med allt snack om oron från utvecklare och andra så börjar jag bli tveksam. Tänk om ps3:an verkligen blir en total flopp, då har man en dyr damm-samlare. I försig har man en blueray, men... 03/08
Skicka en rättelse