Det är inte bara svenska spelstudior som finner pirattkopieringen besvärande. Också #id Software oroas av att pc-spel i hög utsträckning finns att tanka illegalt. Detta uppgav Kevin Cloud och Todd Hollenhead under en frågestund på helgens [[QuakeCon]]-mässa. Någon enkel lösning ser herrarna inte, men prenumerationsbaserade lösningar, så som många nätrollspel fungerar, kan vara ett sätt att säkra inkomsterna.

Mer läsning i ämnet hittar du i den artikel vi publicerade under gårdagen, där de svenska företagen #Dice, #Avalanche Studios och #Paradox Interactive ger sin syn på piratkopiering.

Digital distribution är ju inte en total lösning, men det är ett steg i rätt riktning. HL2: Episode One gick väl att piratkopiera strax efter release, men det var mycket bekvämare att köpa spelet på Steam och ladda ner det i förväg för att sen bara låsa... 08/08 Nej jag är en av dom få som faktiskt köper spel. De spel jag kommer att köpa till höst är Call of juarez, Splinter cell och burning crusade, enbart för att jag vet att de är värda det. PS! jag köpte t.o.m COD2 idag för andra gången! 08/08 Ja, jag skulle gärna vara reggad på nån sån hyr-service. Menar du att man betalar fast månadskostnad, och så får man ha tex max 2 spel hemma åt gången, som de har till film-hyrservice som finns? Och om det var steam-liknande, så skulle man ju slippa vän... 08/08 Seriöst, hur många av de spel som laddas ned spelas egentligen? Man ställer in inställningar och spelar första banan. Sedan säger jag inte att alla som gillar spelet går och köper det, det är ett sopigt argument som jag inte själv tror på... De allra... 08/08 Jag köpte Quake 4 Special Edition for 229:- inklusive Quake 2 och dess mission-packs. En bra deal för mig :) 08/08 Hoppas du inte tillhör den stora skaran som ursäktar piratkopiering med "spelet var ändå inge bra" efter att ha spelat igenom det. Om maten smakar skit så ber man om pengarna tillbaks innan man har ätit sig mätt (och efter att man gett kocken åtminstond... 08/08 Om dom skulle ta och göra spel som är spelbara så kanske man skulle köpa. Eftersom man inte har en sprängfylld plånbok så kräver jag mer än ett "korridorspel" som lever på föregångarnas namn. Quake 4 höll helt enkelt inte måttet. Att skylla på pirater... 08/08 Q4 gick ju typ upp i wareztoppen dagen efter det släpptes, samma dag släpptes även budgetutgåvan, á 129.90kr 08/08 Jag tolkar det som att man skulle betala för "vanliga" spel också, inte bara MMORPG..? Jag kanske har fel dock. Dem menar då att om jag t ex köper Doom3 för att spela singelplayer så måste jag betala en månadskostnad för att kunna spela det? Om jag seda... 08/08 JBRAA du köper antingen 1,3,6 månader i förskott. Ju fler du betalar desto billigare per månad blir det. Precis som 99% av alla andra mmorpg med betal tjänst 08/08
Skicka en rättelse