Så mycket som 40 000 människor kan vara beroende av dator- och tv-spel. Detta uppger Svenska Dagbladet, som skriver att forskningen kring problemet är knapphändig och att Folkhälsoinstitutet under hösten kommer ge regeringen förslag på forskning som undersöker huruvida beroendet är ett folkhälsoproblem.

Föga överraskande är de flesta drabbade unga män. Det finns ett par behandlingshem, men eftersom ämnet är outforskat råder oklarhet om effektiva behandlingsmetoder.

Förr var jag bankrånare, gangster etc etc nu sitter jag här istället! :D HAHA(Nelsonskratt) Ahh skämt åsido snälla nån lås in mig på behandlingshem buuuääääh :snyft: :\ 10/08 Sen handlade ju denna artikel om folk som har ett problem. Ni behöver ju inte ta åt er om ni känner att ni har ett stabilt liv. Om det verkligen är så att man bara sitter hemma och spelar på sin fritid är det nog dags att inse att inte allt står rätt... 10/08 Gör en statistisk undersökning, fråga folk som aldrig spelat (eller "light-gamers") vad dom gör på fredagkvällarna och fråga folk som spelar mycket vad dom gör vid samma tid. Svaren kommer att skrämma dej. 09/08 Haha! Han spelar ju Liero :D 09/08 Men dom menar väl knappast dig? Om ni inte berörs behöver ni inte ta åt er eller hur? :) 08/08 alltså jag styrke tränar nästan varjedag, och sen så kör jag någon form av kondition, d.v.s löpnign eller simmning oftast, eller en lång fin promenad... Efter det och jobbet så pallar jag fan inte mer, då är jag fysiskt trött, får inte jag sitta vid dat... 08/08 Alltså precis som många saker kan även dataspel bli ett beroende. Spela i hyfsade doser. Sen fattar jag inte alla här som börjar försvara sig å säger att dom har ett helt normalt liv osv osv. Om det är så varför ska ni berätta det för oss? Håller med... 08/08 Jag har fan bara en sak o säga! Ge fan i våra liv!! Är det någon här som lider av att spela???? Om jag hade kunnat så hade jag stöppat in mig i hdd o varigt i daton för alltid. tycker det är bättre i fantasi världen:P 08/08 Varför tar dom inte upp alla 14is tjejer som sitter och chattar på MSN dygnet runt...? 08/08 ta bara spelare som heaton m,m tänk hur många timmar har inte dom spelat och suttit framför datorn för att bli så bra som dom är i dag är dom data spels beroende tyvärr är de nog så att om man vi bli bra på att spela så måste man lägga ner 4/5 timmar... 08/08
Skicka en rättelse