Den snålblåst japanska #Sony befunnit sig i inför november månads lansering av tv-spelssystemet [[Playstation 3]] ser inte ut att bedarra. I ett blogginlägg på spelsajten 1Up konstaterar tidningen Official PlayStation Magazines chefredaktör Dana Jongewaard syrligt att hon har svårt se hur Sony skall kunna rättfärdiga konsolens höga pris ($600, motsvarande drygt 4400 SEK exklusive skatter). Jongewaard menar att prisnivån i kombination med ett ointresse för den BluRay-utrustade [[dvd]]-spelaren samt avsaknaden av riktigt stora titlar i ett kortare tidsperspektiv istället kommer att få henne att köpa ett [[Xbox 360]]-system.

Oavsett om Jongewaard menar allvar med sitt utspel eller inte kunde knappast budskapet till Sony vara tydligare - "sänk priset eller tappa kunder". Inför julhelgen torde det stå klart huruvida suget efter Playstation 3 är det Sony själva hoppas på eller om man överskattat kundernas vilja att betala för det omtalade systemet.

Btw.. vad är det här med att köra efter dollarsedeln när det gäller priser? De har ju tidigare sagt att den svenska ps3an kommer prissättas efter euron och inte dollarn så den blir markant dyrare. Sedan vet i fan ifall man egentligen vill ha en blueray-... 14/08 har samma plan sioux... känsn ändå inte värt att uppgradera PCn förrän vista är här och spel som Crysis, UT2007, etc kommer... 14/08 Måste uppgradera pc'n till hösten, med Ny skärm och SLi o. lull lull.. Men det blir nog en PS3'a istället, och den blir klart billigare än en ny rigg. Pc'n för bli nästa år istället med Vista & DirectX 10 kort osv.. edit* Sen tror jag att PS3's succe... 14/08 Tycker det enda som talar emot den är priset faktiskt.... vad finns det för andra nackdelar jämfört med 360n egentligen? Kanske blir det en upprepning av Xboxens första tid, där microsoft sänkte priset med en tusing(?) efter ett par veckor och de som... 14/08 Prestandan tror jag nog den kommer ha, men priset är i grövsta laget. Speciellt om man är ute efter premium-versionen, som troligen dom flesta kommer vilja köpa när/om man köper det. 14/08 någon lär få sparken hoho 14/08 Känns inte riktigt som att speltidnings-skribent är ett "sista utvägen"-jobb riktigt... 14/08 Ääh... finns folk som jobbar med saker de inte gillar men de gör det för att överleva fast missade dock det med officiella måste jag väl erkänna. 13/08 För varje dag som går blir bilden för ps3:ans release mörkare och mörkare. Tror detta kommer bli en enorm flopp. Det finns inga stark lineup och ett högst tveksamt pris och prestanda...tror detta blir sonys största misstag någonsin. 13/08 Därför att hon är skribent på den officiella playstation-tidningen? 13/08
Skicka en rättelse