"Män är i högre grad villiga att spela någon av motsatt kön i nätrollspel" - det för somliga säkerligen kontroversiella påståendet är slutsatsen av ett reportage på nyhetssajten MSNBC.com. Artikeln redogör för en studie i vilken fler än hälften av 64 utfrågade män säger sig föredra att spela en kvinnor i [[MMORPG]]-titlar.

En fjärdedel av de tillfrågade säger sig föredra kvinnliga spelpersoner då det skall bidraga till själva rollspelandet. I en kommentar hävdar dock en kvinnlig konsult för tankesmedjan WomenGamers.com att förklaringen kan vara enklare än så - "de föredrar att titta på en spelfigur som påminner om Lara Craft hellre än någon som ser ut som Rambo".

?

Vad tycker du? Spelar kön ingen roll i MMORPG-titlar - eller är det just det som det gör? Föredrar du själv att agera det motsatta könet i nätrollspel - och isåfall varför? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

Hmm, för mig så beror det ju helt på vad för karaktär jag tänkt mig. Jag är definitivt en rollspelare och det är alltid kul att "skådespela". Jag har rollspelat både manliga och kvinnliga karaktärer. Ser det alltid som en utmaning att göra min karaktär... 19/08 Har spelat mmorpgs aktivt sen 1999, och tycker faktiskt inte det e sa latt alltid.. tycker dessa shemales agerar javligt feminint.. kanske dags for en operation? ;) Men snackar man med nagon mycket sa upptacker man det ganska latt som du sager, men svar... 17/08 haha :D 16/08 Sa aldrig att det var fakta, sa bara vad jag tycker. Finns spel där män är starkare och kvinnor smartare också.. Där kan man väl förstå men annars? Spela kvinna för att de är finare att titta på? Man spelar väl inte för att stirra på sin karaktär.. Dess... 16/08 Tilläggas att har man par år på nacken gällande mmorpg spel så vet man om personen man spelar med är tjej eller kille efter par timmar spelande. 16/08 MMORPG - Many Men Online Role-Playing Girls :) 16/08 godam shemales.. spelar inte spel for att kolla pa toser.. de har man irl och porr till! Hatar nar man inte vet om det e en tjej eller kille man snackar med.. 16/08 2+ datorer ordnar det mesta ;) 16/08 Helare passar bättre som kvinna? Just det... lät ju vettigt.. Jag spelar väldigt blandat och det beror ofta på ras i spelet. T.ex. I WoW så vägrar jag spela som man om jag är alv då de är fruktansvärt fula, medans min dvärg är en man (har en kvinnlig... 16/08 Haha.. Har aldrig spelat en kvinnlig karaktär i mer än testsyfte eller om jag ska göra speciella klasser.. Healare tex passar bättre som kvinna. (därav testar jag bara sånna klasser lite) 16/08
Skicka en rättelse