Under det ännu pågående marknadsföringsjippot Gamefest i Seattle har värden #Microsoft genom [[Xbox 360]]-programmets teknikchef Rob Walker antytt vad företaget som bäst jobbar på. FZ sammanfattar nyheterna som i vanlig ordning bör inmundigas med en beskedlig nypa salt innan de slutgiltigen kan bekräftas:

  • Nya hårddiskar med mer lagringsutrymme - i takt med att mer och mer material finns att tillgå från nätverkstjänsten [[Xbox Live]] blir behovet av mer plats än de 20 GB som ingår i dagens 360-hårddiskar allt mer uppenbart. Walker har enligt spelsajten FiringSquad sagt att man "överväger" nya hårddiskar med mer utrymme.

  • Ny tv-sladd med HDMI-kontakt - visar sig uppgiften vara riktig banar den så kallade [[HDMI]]-standarden vägen för ännu högre bildkvalité. Ännu lösa uppgifter från hårdvarusajten HardOCP.com talar om stöd för upplösningen 1080p - ett försäljningsargument som Sony marknadsför konkurrenten [[Playstation 3]] med.

  • Utökat stöd för textmeddelanden - Walker skall ha antytt att textmeddelanden skall spela en större roll i framtiden. Huruvida man planerar lansera något slags tangentbord till Xbox 360 förblir en öppen gissning. FiringSquad betonar dock att Microsoft inte ser pc-tangentbord som ett framtida obligatoriskt speltillbehör för Xbox 360.

  • HD-DVD-spelaren blir "väldigt billig" - enligt HardOCP skall den tidigare utlovade och externa HD-DVD-spelaren släppas innan jul för "runt $200" (motsvarande 1470 SEK plus skatter).

Företaget har av förhandsinformationen att döma även tagit intryck av de rörelsekänsliga spelkontrollerna till [[Wii]] och [[Playstation 3]]. Enligt Walker skall Microsoft själva experimenterat med liknande handkontroller till Xbox 360 men att deras testpanel inte var odelat positiva till upplevelsen. Problemen till trots skall företaget dock överväga framtida handkontroller med rörelsegivare då försöken fortfarande sägs pågå.

Har också tagit steget och inskaffat en 360. Mycket pga priset på ps3 minst sagt fick mig att hicka. Jag säger inte att den är dyr, men den kostar mycket. Om folk bara kunde inse skillnaden mellan dom två uttrycken. Dyrt är något som inte värt sitt pris... 15/08 Ser med glädje fram emot HD-DVDn. 15/08 Intressant läsning angående 1080i vs 1080p mm finner du här (http://ozymandias.com/archive/2006/08/14/Home-Theater-Magazine_3A00_-No-Difference-Between-1080i-and-1080p-for-Movies.aspx) Kan fresta med följane citat: "To sum up, don't get sucked into all... 15/08 Själv använder jag inte min 360 i mitt vardagsrum då jag inte har en HD-TV, utan kör på min 24-tums monitor som har komponent-ingång, så lådan står på mitt skrivbord tillsammans med andra tillbehör och externa hårddiskar. För min del spelar det ingen... 15/08 Det jag ser som nackdelen för 360 med köp av massa tillbehör är att Konsolen kommer se ut som en druvklase design med alla extra saker. Föredrar inbyggt om det finns möjlighet till att få det. 15/08 Jo, det är fördelen med konsol, men det är ju inte direkt något nytt att behöva köpa tillbehör för att spela vissa spel. Titta bara på gamla SegaCD, eller på senare tid, EyeToy, som krävde extra hårdvara. Tror nog man får acceptera lite att konsoler int... 15/08 Problemet blir ju om man tvingas ha tillbehör för att kunna lira spel... som om någon utvecklare skulle vilja använda HD-DVD istället för DVD som lagringsmedia... fördelen med konsol är ju att man inte ska behöva köpa något extra om man inte vill 15/08 Jag tycker det är ganska bra att man kan välja vad man vill ha! Visst, det blir lite mer åt Pc-hållet men det är ju inte helt fel att kunna förbättra! :) 15/08 Vad är du tvungen att köpa till? Köper du Premium-paketet för ~3500kr har du ju i princip allt du behöver. Det enda som saknas är väl ett Play & Charge kit men det kostar ju inte mer än 200kr. Skulle du nu inte ha råd med de 200 kronorna så går det ju... 15/08 Det går redan idag att koppla ett vanligt USB tangentbord till 360'n. Det är upp till mjukvaran att stödja det. De textinmatningsfällt som finns i Dashboard funkar utan problem, textinmatningsfält i spel är upp till utvecklaren om det stöds eller ej. 15/08
Skicka en rättelse