En artikel på tekniksajten ArsTechnica beskriver i ord och bild hur spelutvecklaren #Gas Powered Games av allt att döma gör reklam för [[PSP]]-versionen av rollspelet #Dungeon Siege i den snart butiksaktuella utgåvan #Dungeon Siege II: Broken World till pc. En av Broken Worlds [[AI]]-styrda spelkaraktärer erbjuder en särskild kod till datorspelarna som skall låsa upp nytt innehåll i PSP-spelet #Dungeon Siege: Throne of Agony - onekligen ett nydanande grepp i marknadsföringen av ett varumärke som spänner över flera olika plattformar.

?

Vad tycker du? Är alla typer av reklam i spel av ondo - eller kan det tvärtom vara stämningsgivande? Var går gränsen för god smak? Har Gas Powered Games korsat gränsen eller är tilltaget ett roligt sätt att erbjuda mervärde till Dungeon Siege? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

I Monkey Island så gjorde de ju reklam för Loom på ett ganska uppseendeväckande sätt, så detta är knappast någon helig ko. Den kon tuggar sällare betesmarker sedan länge. 16/08 Ganska patetiskt med reklam i spel där det inte finns något sammanhang. Exempelvis rally-spel kanske det går, eller andra spel där reklam passar in i sammanhanget men ärligt talat.. tänk nästa Elderscrolls-spel.. om du går in till en alchemist och ser... 16/08 Jag kan hålla med om att spelen inte blir billigare, även fast de har massa reklam i sig, MEN jag kan tänka mig att de kan ha fler anställda som arbetar med spelet, som kan bidra till ökad kvalité på spelet. Sen om det faktiskt blir bättre kvalité på... 16/08 Som sagt det hänger lite på hur reklamen framförs... Men jag har ändå betalat för en produkt och då vill jag gärna slippa reklam. F.ö så har dom börjat slänga in reklam för filmer på vissa köp filmer... det suger. DvD då 16/08 Reklam i form av affisher i FPS är helt ok, men detta är lite fel. Om man tänker sig spel som SWAT4 eller Max Payne som utspelar sig i nutid och i realistiska miljöer, så är reklam en del av miljön. Men i ett fantasyspel? Nej tack. 16/08 Detta var väl inte så farligt? Tycker det är en kul grej, ser det knappast som reklam heller... Är man fan som jag så äger man antagligen både pc och psp och jag kommer till 100% köra DS på PSPn när det kommer! 16/08 sugigt värre, låt våra spel vara fria från reklam, OM den inte passar som i ett bilspel tex eller ta en stor fet reklamskylt i ett spel som Blade Runner där det ändå passar in, fast ingen reklam för Arla mjölk där, det är inte trovärdigt ett alternativ... 16/08 Riktigt osmakligt! De försöker ju inte heller linda in det i något slags sammanhang vilket gör att det blir ännu mer patetiskt. Jag hoppas verkligen andra utvecklare och utgivare har mer respekt för sina skapelser och undviker sånt här trams. Jag förstå... 16/08 Var inte så hemskt ändå :) 16/08 helt okej, hade varit en helt annan sak om karaktärerna nämnde psp eller om det dök upp en skylt mitt i spelet. 16/08
Skicka en rättelse