Branschsajten Next-Gen.biz noterar i en artikel att japanska #Capcom hitills levererat 450 000 exemplar av den [[Xbox 360]]-exklusiva zombiepangaren #Dead Rising i USA (spelet är ännu ej släppt i Europa). Försäljningen skall ha överträffat tidigare förväntningar varför man nu räknar med att sälja ytterligare 350 000 kopior innan utgången av mars [[2007]] - förbehållet att den negativa publicitet spelet på sistone rönt inte tar udden av de uttalat optimistiska sifforna.

I en kommentar säger analysorganisationen NikkoCitiGroups talesman Soichiro Fukuda att siffrorna kan få Capcom att låta kommande titlar som tidigare endast tillkännagivits för [[Playstation 3]] att nu även släppas till Xbox 360. Har Fukuda fog för sina ord torde det vara goda nyheter för #Microsoft som tidigare haft problem med att locka japanskt kapital till den ursprungliga [[Xbox]]-konsolen.

Alla UE3 spel har vissa likheter grafikmässigt som jag tycker att dead rising saknar, och eftersom det inte finns nån info om att det skulle vara UE3 medans det finns info om det till en jävla massa andra spel så gör jag då antagandet av att jag hade... 21/08 Hmm, jag kan inte hitta något om UE3 heller, jag kollade på Unreal Engine 3 på Wikipedia och Dead Rising fanns inte med på listan : Unreal Engine 3 (http://en.wikipedia.org/wiki/Unreal_UE3) Värt att nämnas är ju att inget UE3 spel har släppts än :). Stå... 20/08 Oblivion använder gamebryo (http://en.wikipedia.org/wiki/Gamebryo) ;) 20/08 Första spelet var väl Oblivion korrekt? 20/08 Hade nog varit rätt så stora rubriker (angående motorn) ifall det vore sant, för då hade det varit det första spelet som släppts på marknaden med UE3-motorn. Eller är jag helt ute och cyklar..? Själv säger jag "falskt". 20/08 Exakt. Finns ingen annan info nånstans om att Dead Rising drivs av UE3, så snälla nån kan nån ta fram sina leet google skills och berätta vart ni läst om UE3 + Dead Rising. För jag börjar bli mer nyfiken nu. 20/08 Googlar man på dead rising och unreal engine så är FZ den enda sidan som hävdar att spelet skulle drivas av epic's spelmotor. Dock uppger FZ inga källor. En missuppfattning från nyhetsskribenten kanske? 20/08 Kan berätta för dig att jag googlar som fan och hittar inte, wikipedia har en fin liten lista över spel men Dead Rising finns inte med där, däremot kommande spel som vi inte sett nåt av finns med på den listan så jag googlar på, googla gärna bättre än... 20/08 kolla runt själv på FZ nyheter om spelet så ser du att det nämns ett antal gånger t ex http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=14565 Och orkar inte du googla så gör inte ja det heller. 20/08 Konstigt att man hittar info om att andra spel dom ska göra använder Unreal3 men inte just dead rising. Tycker du inte? ;) Och om ingen kan bevisa det kan det ju bara betyda att ingen av oss har rätt tills det är bevisat vad som används. 20/08
Skicka en rättelse