Den som tänkt komplettera sin pc eller [[Xbox 360]] med en [[Wii]] när tillverkaren #Nintendo väntas släppa konsolen senare i år torde ikväll ha anledning att ta fram en påse salt och en slev sedan #Electronic Arts talesman David Gardner hos sajten GamesIndustry.biz sagt att systemet bara skall kosta $170.

Uppgiften - i den mån den visar sig vara riktig - styrker en rad tidigare påståenden om att Nintendo i motsats till #Sony valt att etablera sig i ett lågprissegment med de eventuella konkurrensfördelar prisläget kan innebära - inte minst för konsumenter som inte eftertraktar den snabbare hårdvara som Wiis konkurrerande system erbjuder. Det påstådda priset motsvarar med aktuell växelkurs 1230 SEK plus sedvanliga svenska skatter och tillägg.

?

Vad tycker du? Köper du en Wii om priset blir så lågt som Gardner hävdar? Har Sony anledning att svettas om Playstation 3 visar sig vara mer än dubbelt så dyr - eller bekräftar det låga priset bara Nintendos stämpel som ett familjeföretag med barn som främsta målgrupp? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

Skicka en rättelse