Häng med nu, för annars kan det här bli rörigt! För över en vecka sedan skrev vi att #Nintendo-chefen Satoru Iwata intervjuats av japanska dagstidningen Asahi Shimbun. I intervjun påstås han ha sagt att nya Zelda ska släppas i år, samt att nästa DS kommer ha "väldigt detaljerad grafik" och att den kommer vara "utrustad med en sensor som känner av spelarnas rörelser". För några dagar sedan anlände sedan en dementi från Nintendo-håll, där det hävdades att tidningen "misstolkat" Iwata och att ovanstående inte alls var vad han sa. Samtidigt kom ingen förklaring om vad Iwata egentligen sa eller pratade om... hm.

Nintendos dementi verkar i alla fall ha gjort Asahi Shimbun irriterade, då de enligt Kotaku meddelade sajten att "Artikeln citerade Nintendo-presidenten Satoru Iwatas kommentar på ett korrekt sätt". Värt att notera är att Asahi Shimbun är en stor och välrespekterad tidning i Japan, så de har antagligen inget att vinna på hitte-på.

Detta ställer oundvikligen frågan: Råkade Iwata försäga sig, eller snackade han bara i nattmössan? Vad tror du? Om uppgifterna trots allt stämmer så innebär det i alla fall att vi bör kunna se fram emot ett nytt Zelda redan i år.

Skicka en rättelse