Skrivet kvällen 23/8. Det känns riktigt surt att efter en hel dags slit där varenda liten paus spenderats med att försöka få mässans WLAN att fungera och resonemanget hela tiden låtit "nåja, vi har i alla fall nät på hotellet" komma till hotellrummet och inse att tyska T-Mobile inte riktigt erbjuder tjänsten längre. Dessa tokiga tyskar.

Därför publiceras sannolikt det här ett tag efter det skrivits. Det förefaller för mig väldigt märkligt att man kan anordna en stor spelmässa med tusentals deltagare, men ändå inte kan tillse rudimentära behov som internetaccess och mat. Vid lunchtid i dag spenderade vi 45 minuter i kö till ett av de två födohål som mässan erbjuder. Väl framme visar det sig att för 13 euro, ungefär 120 kronor, får vi ett litet glas öl var, två varmkorvar och en liten hög potatissallad. Hade inte alla roliga spelvisningar funnits hade livet som speljournalist inte varit enkelt.

Dagens möte med Will Wright var faktiskt inte förbokat, om sanningen ska fram. Ännu mer pinsamt är att jag inte var ett dugg förberedd, men hur någon kan undlåta sig att ösa frågor över farbror Wright när han visar #Spore är för mig ofattbart. Mannen är ett geni, ett underbarn som blivit vuxet och som nu tänker visa världen sin vision. Han berättade bland annat att den största utmaningen i förberedandet inför Spore var att övertyga sitt team om att vision gick att göra verklighet. Att sedan övertyga EA:s chefer var enligt Will en lätt sak. Det är då man vet att man är stor, när ens namn klingar så starkt hos de amerikanska kostymerna att de släpper iväg en på vansinnesfärder som denna.

Jag hoppas verkligen det finns nät i morgon. Vi har massvis av bilder att ladda upp och dela med oss av, så jag håller tummarna och hoppas att ni har gjort detsamma!

Skicka en rättelse