Och så släppte de på tyskarna. Ungdomar och vuxna, invånare i alla åldrar vallfärdade i dag till Leipzig Neue Messe för att spana in Europas största spelmässa. Alla besökare försågs i ingången med ett färgat armband, grönt, blått eller rött, beroende på ålder som sedan gjorde det möjligt för utställare av mer våldsamma spel att sålla bort de olämpliga. En av mässans fem hallar är dessutom helt vigd för spel som lämpar sig för de yngre åldrarna. I denna hall hittade vi faktiskt TrackMania.

Själv har jag precis varit en sista runda och fotat ännu mer. Det finns faktiskt en hel del booth babes här i Leipzig, tyskarna har en alldeles speciell förkärlek för kvinnor i små klädesplagg med pilotbrillor, handfängsel och baton. Men vi har också sett montrar i form av skateboardramper och dessutom hunnit med en del visningar bakom stängda dörrar i förmiddags. Jag har sett #Rainbow Six: Vegas, #Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, #Assassin's Creed och #Band of Brothers: Hell's Highway. Närmare berättelser om dessa kommer senare, men det kan sägas at Randy Pitchford var helt lyrisk över sitt spel (Band of Brothers) och att nya Splinter Cell såg helt otroligt snyggt ut.

Nu hägrar tågstationen för vidare transport till flyg och ut ur landet. Allt detta tysktalande börjar gå mig på nerverna, så om ni i dagstidningar i morgon läser om att en speljournalist blivit gripen för att pussattackerat gränsvakterna på Arlanda, då är det jag.

Nya bilder från dagen kommer upp på sajten i kväll, om flyger landar i tid. Håll utkik i vårt bildarkiv för att inte missa dem!

Skicka en rättelse