Den rörelsekänsliga kontrollen till Playstation 3 kommer släppas i höst världen över, meddelar #Sony. Motion Controller, som arbetsnamnet lyder, läser av rörelser och ger feedback via skakning och ljus. Den används tillsammans med kameran Playstation Eye, som är ett krav.

Kontrollen [n=33133 presenterades] på E3-mässan i juni 2009 och enligt pressreleasen kommer premiären ackompanjeras av ett stort antal spel byggda på den nya tekniken. Vilka titlar det rör sig om avslöjas inte.

Spelhösten ser för övrigt ut att gå i rörelsekänslighetens tecken. #Microsoft [n=36122 meddelade nyligen] att de släpper Natal lagom till julhandeln. Natal är ett kontrolltillägg till Xbox 360 som låter dig styra genom rörelser i luften. Och #Nintendo inledde som bekant rörelsetrenden med Wii för drygt tre år sedan. Vilken kontroll som går segrande ur striden vet vi vid senast kring nyår.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNWE4ZmU0ODNjNzhjOTg3NTM5MjcxNTUwOTRkOTgwOGY4ZDkzYjVhNiI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6Mzc0O2k6MTtpOjUwOTtpOjI7aToxMDg4MTt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q509" value="3626" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Motion Controller (PS3)

<input type="radio" name="q509" value="3627" class="form_input_radio"></input>

Natal (Xbox 360)

<input type="radio" name="q509" value="3628" class="form_input_radio"></input>

WiiMote (Wii)

</form>

Ang. hur känsligt det kommer vara med ljus kan jag tillägga att ingen av de båda alternativen (Wand & Natal) kommer att ha problem med mörkare rum. Sony applicerade inte en rosa boll på toppen av kontrollen för att den skulle se "bättre" ut, utan för... 22/01 Jag tror vi båda vet att Wand och Natal till största delen kommer att locka casual, speciellt Wand dåd et är exakt samma sak som till Wii, fast det fungerar bra (locka arga Wii-spelare). Jag tror MS och Sony också kommer att försöka locka gamers, Reach... 21/01 http://www.youtube.com/watch?v=pUlEK9BSCpI 21/01 PS3 wanden verkar ju bli bra för just RTS spel, kanske kan man anväda den till FPS spel också men då uppstår ju problemet med att man saknar knappar till allt annat än just att sikte med. Hade varit coolt med ett spel typ som Oblivion fast där man kunde... 21/01 har du källa på det? menar inte att vara dryg, men man hör ofta det nuförtiden. men jag har inte sett några siffror från en källa :( 21/01 Mina förhoppningar är RTS spel och RPG spel. Hoppas nu den är optimalt impleterad i dem spel den kommer till så det inte blir hafsverk. 21/01 tycker wii klon är lite elakt att säga när ps3 wanden kan läsa djup och är väldigt mycket mer exakt i rörelser (se e3 2009), samt var det väll en nyhet på fz att nån utvecklade whinade på natal för det är för slö i riktiga spel = blir casual endast. hop... 21/01 Jag fattar inte varför man vill bli av med kontrollen, är nästan samma sak som att tappa kontrollen. Att inte det satsats mer på rena kameralösningar tror jag är för att det är begränsat vad de kan användas för. Ännu inte sett något Natal-exempel som... 21/01 Ps3 säljer mer än xbox nu... 21/01 Som tur är finns vissa spelserier som satsar på att göra "riktiga spel" där upplevelsen är viktigare än grafiken. Grafiken ska självklarat vara snygg, men inte på bekostnad av spel/miljöer och laddningstider. Dead Space till Wii är ett lysande exempel,... 20/01
Skicka en rättelse