Tatsumi Kimishima är mannen som ska fylla Satoru Iwatas skor som VD över #Nintendo. En uppgift som är allt annat lätt. Planer finns det dock gott om och i en, nyligen publicerad, intervju avslöjar Kimishima att de tänker ge sig in i filmbranschen.

#Nintendo har redan nu börjat sprida sig utanför det familjära konsolspåret och har bland annat lanserat mobilspelet Miitomo och fler är planerade för framtiden. Film har det dock varit mindre av, men detta är något som det enligt Kimishima kommer bli ändring på.

När företaget #Nintendo och film nämns i samma andetag, är det svårt att inte tänka tillbaka till 1993, då det gjordes en film på Super Mario Bros. Kimishima och hans spelhus har inte hellet glömt katastrofen. Det är därför de själva kommer ta hand om skapandeprocessen och inte sälja ut några licenser. Det kommer inte heller bli frågan om någon live-action-film, i alla fall inte till att börja med.

En spelserie som det ser ut att kunna bli en filmatisering av är Zelda, som är minst lika känd i utlandet som den är hemma i Japan. Du kommer dock få längta ett tag, #Nintendo skyndar långsamt och just nu är det konsolen NX som får fullt fokus.

Skicka en rättelse