Den japanska speljätten lovar att NX inte liknar något vi sett tidigare. Är det bra eller dåligt?

I april avslöjades att Nintendo NX släpps i mars nästa år. Ryktena om vad det är för slags konsol duggar tätt. Överger Nintendo skivor för att återgå till kassetter? Klart är att E3 knappast ger några nya svar då den japanska speljätten till fullo kommer fokusera på The Legend of Zelda, som ska släppas samtidigt till såväl NX som Wii U.

I en intervju, som översatts av Neogaf-användaren GSR, väljer nu Nintendochefen Tatsumi Kimishima att ta bladet från munnen, men frågan är om hans nya besked snarare förbryllar än klargör?

– Det är något helt nytt. Hårdvaran, uppställningen av mjukvara, allt är något jag verkligen själv vill spela.

På frågan om vad NX kommer innebära för Wii U-försäljningen svarar Kimishima:

– När NX släpps kommer Wii U-marknaden mattas. Dock är NX inte en uppföljare till Wii U, inte heller till 3DS. Det är ett nytt sätt att spela spel på, och jag tror att den kommer att ha större påverkan än Wii U, men jag känner inte att det är en ersättare.

Han avslutar med att slå fast att man måste våga vidga sina vyer när man utvecklar nya konsoler.

– Om du bara bygger vidare på existerande hårdvara är det tråkigt.

En liten kloss med telefonhårdvara man kan bära OCH koppla in till tvn och olika tillbehör för att bygga sin upplevelse kanske. Den sköter streaming, lagring och kommunikation bara. Sen får man köpa modulpaket för alldeles för mycket. 18/05 Om de säger att det inte är en uppföljare till Wii eller 3DS så är min första tanke en Nintendo phone, typ. De har ju börjat testa vattnet med spel på mobila. 17/05 Har inte ägt en konsol på Nintendos sida sedan Wii, så det är nog dags! Skall bli spännande att se vad det blir av detta. 17/05 Man måste ju ändå ge Nintendo att de vågar testa nya saker. Visst, det är samma Mario och Zelda som spelas, men maskinerna är ju åtminstone inte bara en liten billig dator som Playstation och Xbox. Jag hejar på er Nintendo! 17/05 Den stora frågan är ju om Chinpokomon Mooned edition kommer till NX. 17/05 Har inga större förväntningar på Nintendo längre, dom har kört sitt eget race så länge nu. Får väl se om det blir uråldrig hårdvara igen med någon gimmick. 17/05 Sa de inte något liknande inför Wii U också? Eller var det kanske inför Wii? "När NX släpps kommer Wii U-marknaden mattas" Kan den mattas av ännu mer? "och jag tror att den kommer att ha större påverkan än Wii U" Det får vi verkligen hoppas för Nintendo... 17/05 klart det är en uppöljare. att säga att det inte är det är bara löjligt den här gången. många vet att WiiU sålt uruselt. 17/05 Nytt sätt att spela på...spela genom streams kanske? 17/05 Mario, Zelda, Metroid. Det där med mjuvaran tror jag när jag ser det. :) 17/05
Skicka en rättelse