För snart två veckor sen utannonserade #EA och #Dice #Battlefield 1. I en genre som ofta tar oss till slagfält som utspelar sig i nutid eller framtid så kom det som en överraskning för många att Battlefield 1 utspelar sig under första världskriget. Och skådeplatsen tycks ha lockat intresset hos många: reveal-trailern har över 31 miljoner visningar på Youtube.

Hade EA-chefen Patrick Söderlund fått som han initialt ville så hade spelets dock utspelat sig någon helt annanstans. När Dice tog upp det gamla kriget som förslag sköt Söderlund snabbt ner initiativet med motiveringen: "första världskriget är skyttegravskrig, det kan inte vara roligt att spela".

Men skam den som ger sig. Dice skapade en hastig demo för att bevisa att konceptet visst kunde vara underhållande, Söderlund ändrade sig och i höst får vi ett spel som onekligen sticker ut ur mängden. Och förhoppningsvis blir roligt att spela också.

Informationen kommer från "EA's investor day" och har sammanfattats av Eurogamer.

Jag är en gammal gamer från tidigt 90-tal. Men jag försvarar inte "det nya" utan undrar mer vad andra tycker. Själv har jag aldrig skaffat DLC eller liknande. Konstigt nog känner jag ingen ilska mot EA när det gäller tex Battlefront. 29/05 Du kanske inte fann intresset av datorspel före paid expansions, DLCs, premium items, paid progression, "promotional items" eller "Premium access". Men för bara några år sedan, före spel blev överkapitaliserat i hopp om att klämma konsumenterna på penga... 28/05 Beror väl på vad man jämför med, antar jag. Jämfört med 3:an och 4:an var det väl okej. 20/05 Faaaaasssstttttt Bad Company serien är fasiken inte dålig, speciellt inte tvåan. Enda gången de faktiskt lyckats göra en skaplig Single Player Kampanj med. Haggard <3 19/05 Med tanke på att vi inte haft ett bra Battlefield sedan 2005 säger väl en del? Vi hann få BF1942 innan de kom in, sen hann de väl inte påverka så mycket i BF2, så det klarade sig bra. Sen gick det snabbt utför med BF:H och play4free och allt skit som... 19/05 Kan någon lista allt fel EA/DICE gör med spelen idag jämfört med allt bra som var förr innan EA köpte DICE? Vill bara förstå allt hat. Själv så började jag spela Battlefield 4 ca ett år efter att det släpptes och tyckte det var bra. Nu är min favorit... 19/05 Var inte Patrick VD för DICE ett bra tag innan EA med? 18/05 Patrick Söderlund måste ha missat en hel del historia om han trodde det endast var skyttegravskrig 18/05 dice sålde sig och sin själ. finns inget hopp kvar. 18/05 Det är rätt ofta DICE får kämpa för saker. Battlefield 3 covern var något dom också fick kämpa sig för att få behålla för cheferna hade sagt att det behövs mer "pang pang" i bilden. Nu har det istället blivit en standard med såna covers. 18/05
Skicka en rättelse