Det är tydligen inte okej att kalla anställda "det"...

När vi för några år sedan rapporterade om den handbok som Valve delar ut till sina nyanställda verkade det vara en drömarbetsplats. Företagsstrukturen är extremt platt och alla bord är utrustade med hjul så att man kan arbeta där man som mest behövs. Om vi ska tro en tidigare anställd är dock inte allt perfekt.

Personen i fråga ska ha jobbat som översättare men i samband med ett könsbyte behövde hon flytta från kontoret i Washington till Los Angeles. Valve godkände önskan att jobba hemifrån men krävde då att anställningsformen skulle ändras till frilans.

Under samma period började Valve ta hjälp av communityt för att göra översättningar, något personen i fråga anmärkte på och detta ska enligt stämningsansökan ha gjort att uppdraget avslutades. Motivationen var att tjänsten behövde utföras på huvudkontoret men när hon erbjöd sig att flytta tillbaka nekades det.
Det finns också detaljer om att hennes närmsta chef ska ha tilltalat henne som "det" vilket såklart ställer saken på sin ända. Personen i fråga vill ha drygt 25 miljoner i skadestånd för dessa omständigheter.

Valve har inte lämnat något officiell kommentar.

Stackars dig 26/05 ... medans Sveriges skeva "rättsystem" och då använder jag ordet i sin vidaste bemärkelse, innebär att företag kan göra vad de vill mot anställda och inte få någon kännbar konsekvens. Fan, de stora företagen är helt orörbara i detta landet, så länge som... 26/05 Ja, tänk så mycket lättare saker och ting blir när man säger vad som är fel istället för att bara säga att något är fel :) 26/05 Ja det är svårt ibland. Mm, du har haft en tuff dag. Ja du har gjort dig väldigt tydlig. Du har många starka åsikter om hur vissa människor ska få se sig själva, och vad de "egentligen" bör kallas. Jag väntar på något slags resonemang och gärna lite hän... 26/05 Det var ett väldigt långt inlägg DrDoom skrivit, det är lätt att klistra fel med så många citat, och lättare på alla sätt att direkt bara säga vad som är felciterat direkt istället för att utgå ifrån att någon medvetet gjort fel. Är man verkligen intres... 26/05 Jag försökte det, men jag råkade trycka på nytt inlägg och allt försvann. Jag orkar fan inte mer. Jag tror ändå att jag gjort mig tydlig i den här tråden. Jag har all förståelse för de med identitetsstörningar, det är de som uppmuntrar andras störningar... 26/05 Jag förstår inte vilken del av mitt inlägg det är du svarar på. Kan du specifiera vad det är du (eller "folk") inte håller med om? 26/05 Eller så är det så enkelt att folk inte håller med dig. 26/05 De som får utstå misshandel, hot och allvarliga kränkningar under hela sitt liv enbart för att de existerar såsom de är, är tydligen lättkränkta för att de genom de lagliga vägar som de som medborgare har full rättighet att nyttja söker kompensation.... 26/05 Det är skit i samma nu. Jag har suttit uppe hela natten och skrivit ett av mina bästa arbeten, mycket tack vare att jag kunnat ventilera och riva lite i marxistfeministerna här inatt emellanåt. Så jag är nöjd! 26/05
Skicka en rättelse