Ett ihärdigt rykte skvallrar om att Sony jobbar på en Playstation 4.5 som ska ha kraftfullare komponenter än den vanliga PS4:an. Ungefär samma saker sägs om #Microsoft och Xbox One, och Kotaku har grävt fram uppgifter om två nya modeller som sägs vara under utveckling. Detta bekräftas av flera källor.

Om ryktet stämmer så ska Microsoft släppa en mindre "slim" version av konsolen redan framåt slutet av året, med en hårddisk på 2TB. Den som är sugen på spel i 4K-upplösning ska vänta till "någon gång under 2017" för att spela på en maskin med kodnamnet "Scorpio", som ska vara kraftullare än Xbox One och ha stöd för Oculus Rift.

Ligger det någon sanning bakom uppgifterna får vi kanske veta mer på E3-mässan som drar igång om lite drygt tre veckor. Den 13 juni klockan 18:30 svensk tid kör Microsoft igång sin presentation – som du självklart kan följa här på FZ.

50+% sitter på 8gb ram och uppåt, PS4 8gb 50+% Sitter på 2.3ghz och uppåt PS4 1.6ghz Samt att den största procentenheten när det kommer till GPU's så sitter de på starkare kort än PS4. Så jag vet inte hur du får det till att de flesta sitter på klenare... 26/05 Förlåt men, du svarade nog på någon annans inlägg. 26/05 Personligen finns det inte direkt några exklusiva titlar på pc jag känner ett sug efter heller. XB1 och PS4:an täcker upp rätt bra på den fronten. 26/05 Jag har aldrig förstått vad det är att "meka" med. Ni får det att låta som om det är en gammal motorcykel som man måste putsa, fylla på med olja och hålla på att dona med för att kunna köra. Jag köper ett uppgraderingspaket, sätter ihop det, sedan rulla... 26/05 Sen är det säkert rätt många som inte har det minsta intresset/tiden att hålla på och meka med datorer heller. Så därför väljer många bort pc inklusive jag själv. Det blir för mycket av en hobby att hålla på och hålla datorn i fungerande och uppdaterat... 26/05 Om de släpper nya så nära inpå så lär det gå lika bra som det gick för SEGA när de släppte Dreamcast bara något år eller två efter Saturn. 26/05 För det första: Prioriteringar. För det andra så krävs det inte så apmycket pengar (i en klumpsumma) om man uppgradera allt eftersom, för det tredje så skulle man ha råd med konsol och spelen till de så har man råd med att uppgradera sin PC också. Hur... 26/05 Man kan ju vända på det också. Det kan inte vara så att majoriteten av alla som spelar på pc inte har råd att kasta pengar omkring sig som om det inte fanns någon morgondag? 26/05 Och hur stort är incitamentet att skaffa en 25 000-spänns PC när majoriteten av spelen ändå bara är cappade till nuvarande konsolgeneration? 26/05 Förstår hur du tänker och det stämmer i flera fall men inte alla som tur var. Framförallt kan PC-spelare köra i mer än 30fps vilket konsolägare inte kan göra. Grädden på moset är upplösningar upp till 4K medan konsolerna trampar vidare i 720 eller 900p... 26/05
Skicka en rättelse