För lite drygt två år sen tänkte gänget bakom 90-talsklassikern #Outcast att det vore trevligt med en modern remake. Det tyckte ganska många spelare också, men inte tillräckligt många för att kampanjen på Kickstarter skulle lyckas. När misslyckandet var ett faktum meddelade utvecklarna att de skulle söka andra vägar för att göra verklighet av projektet, och nu verkar de hittat rätt.

#Bigben Interactive går in som utgivare för titeln som döpts till #Outcast: Second Contact. Går allt enligt planerna ska vi kunna utforska den öppna världen i början av 2017, till "next-gen consoles" och pc. Pressmeddelandet med utannonseringen går att läsa på Facebook-sidan för utvecklarna Appeal.

Jag skriver väl samma sak som alltid när det skrivs en ny remake. Spelet är ju redan bra, spelade igenom det i fjol med en HD-patch för modern upplösning. Behövs ingen remake :) 30/05 Härligt, skön nyhet som avslutning på helgen. Var ju en av de besvikna backarna när det begav sig. 29/05 Jag hade inte spelet själv som liten, men en polare hade det och vi lirade det rätt ofta hos honom....När vi inte spelade Heroes of Might and Magic såklart :) Ser fram mot remaken så man kan sätta sig in i spelet återigen. 28/05 No man's sky kör också voxelgrafik, tror att det är därför jag tycker om utseendet. 28/05 Outcast var fantastiskt. Ett spel före sin tid på så många sätt. Ett AAA-spel utvecklat på en B-budget med oprövad teknik och fler idéer än vad som kunde genomföras. Som spel räknat så var det inte färdigt. Första världens risfält och ökenstaden kändes... 27/05 Äsch, voxelgrafiken som gav spelet en sådan enorm charm. Var en riktigt användbar teknik för att skapa stora miljöer med rätt så litet prestandakrav förr. Kolla bara delta force-spelen som körde det tills delta force 3 tror jag. Eller litet prestandakra... 27/05 fan vad kul. har alltid velat lira Outcast. nu får jag en bra chans att göra göra det oxå :) 27/05 Bra där! Uppdaterar nyheten. :) 27/05 Det kommer till PC iallafall. http://cdn1.fz.se/YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEzMDA2NTA7czoxOiJ3IjtpOjMyMDA7czoxOiJoIjtpOjMyMDA7czoxOiJjIjtpOjA7czoxOiJzIjtpOjA7czoxOiJrIjtzOjQwOiJjYjBmNmZlZTU1Yjc0MzgzZDkwZjliNjFhMmU1YWU3ZGJkOWUxNTdiIjt9 27/05 Vi får se vad som sägs de kommande dagarna, kanske bara att det glömdes bort i pressmeddelandet (kan man hoppas). 27/05
Skicka en rättelse