#Blizzard stängde ner den privata #World of Warcraft-servern Nostalrius som körde vanilj-versionen av spelet. Fansen skrev under protestlistor och den före detta WoW-utvecklaren Mark Kern blev någon slags frontfigur för en rörelse som vill att Blizzard ska överväga att på ett eller annat sätt återinföra servrar med spelet så som det var år 2005. Som svar på denna begäran bokade Blizzard in möten med både Nostalrius-gänget och Kern.

Nu har mötet med Kern ägt rum. Enligt Kern var det en givande tillställning där de bland annat diskuterade den kluvna spelarbasen i WoW – de som föredrar old school-WoW och de som diggar nymodigheterna. Morhaime och Saralyn Smith (global director of community development) ska tydligen varit väl insatta i situationen och rörelsens ståndpunkter, men har inte lovat något konkret ännu. Dock lovar de att lyssna på fansen.

Kern betonar att det inte finns några enkla lösningar trots att Blizzard fortfarande har källkoden till original-WoW. Det krävs mer från Blizzards sida än att bara slänga upp en server.

Detaljerna från mötet kom från en serie tweets från Kern. Vid ett senare tillfälle ska han skriva ett ordentligt blogginlägg om alltihop. Blizzards möte med Nostalrius-skaparna är planerat till början av juni, och kanske är det först då vi får något konkret besked om vaniljutförandets vara eller icke vara.

Nej, så enkelt är det inte. Att skala horisontellt (fler maskiner) går bra för tjänster där en request kommer in, behandlas och sen termineras. Då kan alla dessa distribueras över flera identiska servrar genom en lastbalanserare utan problem. I WoW:s... 29/05 Det är inte ett specialintresse, dom som skrev under är bara en liten % av alla som vill se vanilla servrar. många som mig själv skrev inte under eller kände till det. Att 200.000 skriver under är ett tecken på att det finns en stor skara som vill se... 29/05 Fanns väl mkt skit som var sämst i vanilla? Är lätt för en ny server men tror nog att folk har gått och glömt bort alla mängder av problem som också fanns :) ser hellre att dom gör om hela wow. Ny motor, alternativ lore. Men grundstommen så som wpvp,... 29/05 Du försöker påstå att spelföretag inte lyssnar på sin spelarbas och det stämmer inte. Spelföretag lyssnar ständigt på vad dess spelare säger. Sen vad som faktiskt klubbas igenom är helt och hållet frågespecifikt, arbetsbördan kontra andra häftiga saker.... 28/05 Frågan är om det nu skulle bli vanilla servrar. Kommer det bli då WoW 1.0 a la paladins suger som allt annat än healer eller WoW Vanilla Remastered med followers för det kanske finns några som vill ha facebook mode i vanilla? 28/05 Ett annat sätt att räkna... WoW har nog haft minst 20 miljoner olika subscribers genom åren. 100k representerar alltså 0.5% av deras tidigare kundbas. Hur många storföretag bryr sig om ett specialintresse som undertecknats av 0.5% av deras kunder? Svar:... 28/05 Alla. Alla skulle göra det. Har man över 100 000 understrifter med en sådan förfrågan skulle alla göra det. 28/05 Ge oss ett "Vanilla WoW" som står utanför dom vanliga servrarna och klienterna! Engångsbetalning och endast game-breaking bugfixes så kan dom gamla rävarna(inklusive jag) springa runt och jaga titeln high warlord i world pvp! :D 28/05 Så en kille kan hålla en hel community igång med en låda i källaren men för att få blizzard att göra samma sak skulle det kosta miljarders miljaaaarder? Så svårt är det inte att få några VM att starta upp automatiskt ifall de börjar tycka det rullar tun... 28/05 Jag tror att han menar 100 000 spelare från Nostalrius, inte 100 000kr :) 28/05
Skicka en rättelse