Inget annat Total War har sålt lika snabbt. Så går det när två stora varumärken kolliderar.

Total War: Warhammer är det snabbast säljande Total War – någonsin! Enligt Creative Assembly (via Eurogamer.net) har man sålt över en halv miljon exemplar på några få dagar. Detta har i sin tur resulterat i att 100 000 spelare regelbundet lirat spelet samtidigt på Steam.

Så kan det gå när man låter två stora varumärken, Total War och Warhammer, sammanstråla. Men framför allt kanske detta är ett resultat av en betydligt mer stabil release än vad som varit fallet med senare års strategititlar från Creative Assembly. FZ:s Total War-professor Joakim Bennet var mycket nöjd över resultatet:

"Total War: Warhammer är en nystart som man bara måste omfamna. Jag ska erkänna att jag inledningsvis var skeptisk till den här unionen, van som jag är vid historiska kontexter och välbekanta härförare. Men jag har hårdhänt ryckts ur min skepticism och okunskap och kan inget annat än att vandra med Creative Assembly på vägen mot totalt waaagh."

Ja anledningen var att det var för dyrt för GW själva. WHFB tog halva utvecklingskostnaderna men sålde bara en bråkdel av vad 40K gjorde. Att det sålde dåligt beror på de saker du tog upp. Det var alldeles för dyrt för en nybörjare att ge sig in i. Därf... 30/05 Känns verkligen som om The Creative Assembly tagit åt sig sedan debaclet med Total War 2. Utöver att laddningstiderna är bedrövliga (om du inte installerar på SSD) och att det blir ett jävla disco med V-sync ikryssat, så har jag inget att anmärka på. 30/05 Vad för tilläggsraser tror professor Bennet att vi kommer få se i kommande DLC´s? Lika bra att passa på och fråga när FZ har tillgång till såna eminenta läromän som professor Bennet. ;) 29/05 Att spelet var komplicerat och dyrt att börja med har inte ett skvatt att göra med Warhammer Fantasy som värld. De hade kunnat göra ett nytt Fantasy-spel med regler som ryms på en halv A4 om de ville. Och om spelet var dyrt... kan det vara för att GW... 29/05 Finns en fan-based "9th edition" som inte är så pjåkig. WH-Fantasy lever fortfarande även om GW verkar ha tappat bollen fullständigt. 29/05 Fair enough, men som jag tolkat det är det tänkt att dessa nationer (eller deras nya motsvarigheter) ska introduceras med tiden. Jag har aldrig spelat tabletop så jag har ju såklart ingen riktig förankring till det hela, men jag fick förklarat för mig... 29/05 ja det var skoj, men åxå ruskigt svårt. även på easy. iallfall för en noob skrivbordsgeneral som mig. 29/05 Så typ "vermintide" fast 40K med Tyranids istället för Skaven? Ser coolt ut. Lär nog bli enformigt efter 30 minuter eller så. 29/05 Besviken på detta .. Enda warhammer spelet som kommer i år som ser ut att bli bra: https://www.youtube.com/embed/0J46EQKe8GY 29/05 Det handlar inte bara om att de rebootade själva spelet, vilket de i och for sig gjorde. Det handlar om att de tog hela Warhammer Fantasy-universumet och lät det gå under, och nu varken säljer eller marknadsför de produkter från Warhammer Fantasy längre... 29/05
Skicka en rättelse