Kamma er...

Att internets otålighet är stor är sen gammalt. Men att utvecklare blir dödshotade för att de behöver mer tid för att göra sina spel lite bättre känns magstarkt. Men det är vad som hände efter fredagens besked att #No Man's Sky flyttas fram från 21 juni till 10 augusti – #Hello Games-chefen Sean Murray beskriver reaktioner som inte känns helt genomtänkta.

Nyheten om förseningen nämndes av Kotaku i torsdags, och i fredags bekräftades den officiellt av Playstation. Och även budbäraren är tydligen fritt villebråd, enligt internets mer ouppfostrade delar – Kotaku-skribenten har också hotats.

FZ hoppas att No Man's Sky släpps när det är tillräckligt färdigt, och att internets pubertalare delar börjar tänka innan det skriver. För seriöst – dödshot för att ett spel försenas...?

:( Jag är absolut intresserad. Det känns ändå överhypat. 07/06 Har du inget bättre för dig eller? Typisk hipster beteende. Du har ungefär lika mycket liv som den här personen som dödshotade någon. Varför spendera tid och energi på något du inte är intresserad av? 07/06 Bäst vore ju om alla alltid anmälde alla dödshot. Även om endast enstaka individer skulle åka dit så avskräcker nog dessa statuerande exempel. Titta bara i USA där man gav en 15-åring 25 år till livstid för swatting. Efter det minskade antalet swattingf... 01/06 Vänta lite här nu? Trodde bara det var kvinnor som blev illa behandlade på internet. Detta måste vara fake. 31/05 Ehh ja vet det är ju bara tragiskt egentligen när man tänker efter, jag själv spelar mycket och gillar att spela men det blir väldigt farligt om man låter spelberoende ta över ens liv eller att man tappar suget till allt annat i livet än att bara spela.... 31/05 Att spelmedia tar dessa "hot" på fullt allvar trots att de kommer från arga kids på Twitter förminskar hur allvarligt det är med riktiga dödshot. Känns mest som att media bör "kamma sig" i detta fallet, det finns ingen utom er (som i media, inte endast... 31/05 Verkar bli allt mer vanligt inom spelkulturen med machoidioter som verkar helt borttappade. Kanske lite mindre Call Of Duty aggressioner och mer tid ute i verkliga livet hade gjort susen för dessa individer. 31/05 Exakt. Vissa lever för att fortplanta sig, vissa för att istället ägna sig åt det de älskar; oavsett vad det nu kan vara. Inget fel med något av de valen, så länge man är nöjd med sitt liv. Men det ger inte frikort för att mordhota folk. 31/05 How so? Är det inte vuxet nog? Inte moget nog? Inte Volvo Villa Vovve nog? Finns miljontals människor som bara lever för sin hobby därute. Det gör inte deras val mer fel än ditt. Sen stolpskott som inte klarar av en försening, det är en annan femma... 30/05 Be afraid human. Låter som ett fall för arkiv X! 30/05
Skicka en rättelse