Någon ogillar erotica byggd på Blizzards spel.

Shootern #Overwatch hann inte ens lanseras förrän den var föremål för en annan sorts skjut(ande) – porr. Overwatch-porr är en grej, rapporterade Kotaku i början av förra veckan.

Det handlar alltså om folk som gör erotiskt material av karaktärerna i #Blizzards nya multiplayer-pangare. Och det är populärt – det finns redan över 700 Overwatch-animationer av vuxenkaraktär, och en uppmärksamhetstörstande porrsajt berättade att det sökts på termen Overwatch över 600 000 gånger hittills i år.

Men nu kan det vara slut på snusket. En sajt inriktad på vuxenmaterial som delat Overwatch-porr har efter påtryckningar tagit ner materialet. Det säger Reddit-användaren Spornm, som säger sig ligga bakom en del av det nedtagna materialet, och som skrivit ett inlägg om saken.

Det är inte Blizzard själva som begärt att få materialet stoppat, utan Irdeto, ett företag inriktat på att tillgodose intressena för diverse företag på nätet. Men det spekuleras förstås i att företaget anlitats av Blizzard, men såvitt känt är inget bekräftat.

Overwatch-porren görs till stor del genom att folk plockar ut figurer från spelet med hjälp av #Valves Source Filmmaker, skriver PcgamesN. Sedan lägger de på könsorgan och heta kroppsdelar, och slutligen publiceras resultatet.

Porr-skaparen Spornm är säker på att Blizzard ligger bakom försöken att stoppa den här typen av användning av deras material. Vad tycker du – är det konstnärlig frihet att göra porr av Overwatch eller har Blizzard rätt att säga stopp?

Skicka en rättelse