När en 7-årig grabb och hans två föräldrar skulle köpa en present till en kompis på en amerikansk Gamestop blev affären utsatt för ett rån. Föräldrarna, som befann sig i en annan del av affären när de två beväpnade männen gick in i butiken, blev under vapenhot tvingade att lägga sig ner på golvet.

Händelsen fick 7-åringen att se rött och attackera en av rånarna med knytnävarna. Han blev dock snabbt övermannad och rånet kunde genomföras, dock utan några fysiska skador på personalen eller familjen.

– Han är en modig liten grabb som insåg att han befann sig i en farlig situation, sa pappan till WJLA.

Vi väntar med spänning på när någon på vida webben lägger till egna ljudeffekter från de klipp som släppts från övervakningskamerorna.

Sarkasm. Kul! Intelligent! Tidlöst! Som jag ser det så är samhället uppbyggt så att vi ska vara beroende av att andra tar hand om oss. Om vi hamnar i knipa ska vi inte ingripa själva utan vänta på att polis tar hand om det etc. Folk dör av sånt också.... 02/06 Tyvärr så är det så, det finns folk som agerat precis som pojken. Och många av dem klarade sig tyvärr inte... (http://lmgtfy.com/?q=victim+shot+when+stopping+robbery) 02/06 Ja, det har du rätt i, får man en kula i pannan så blir man ganska passiv. 02/06 Gamestop 3 02/06 Vilket spel va det här? 02/06 Pojken var en hjälte i mina ögen inget som en vanligen svensson precis skulle ha gjort. Om han visste konsekvenserna var han riktigt modig, om inte var han i fara. Han offrade sig för folket, de som klagar på att han var dum försöker bara övertyga sig... 02/06 Förstår mig inte riktigt på människor som ingriper i sådana situationer som rån, butiksrån m.m. Det är en sak om en person håller på att bli misshandlad, våldtagen eller värre, då känns det ju rentav vansinnigt att inte ingripa. Men om jag personligen... 02/06 Dom där idioterna kommer knappast sluta där. Det handlar om att sätta ner foten och se till att sånna där personer inte får möjlighet att fortsätta med sina kriminella aktiviteter. Det handlar inte (bara) om att hindra dom från att stjäla ett par tusen... 02/06 Ja det är det som är min poäng här. Jag raljerar lite för det är så det resoneras generellt. Jag håller med dig i sak men det uttrycks inte så generellt. För spela roll att man har planerat och tänkt till, om man inser att oddsen är fantastiskt dåliga... 02/06 Tror han spelat för mycket tv-spel 02/06
Skicka en rättelse