Electronic Arts var verkligen inte övertygade om temat i Battlefield 1.

Vi har tidigare skrivit om hur EA-chefen Patrick Söderlund var skeptisk till att basera nästa Battlefield på Första världskriget med motivationen "första världskriget är skyttegravskrig, det kan inte vara roligt att spela". Under konferens som hölls igår utvecklade Blake Jorgensen, CFO på EA, företagets initiala syn på temat.

– Vi var oroliga att många i vår yngre publik inte kände till Andra världskriget, Vietnam eller Första världskriget. Det många inte förstår är teknologiskiftet som pågick under det kriget. Man startade det på hästrygg och avslutade det med flygplan, pansarvagnar, slagskepp och ubåtar.

Det låter onekligen som ett Battlefield-spel och med tanke på att trailern har över 36 miljoner visningar, och 1,8 miljoner upp-tummar, gjorde videodebuten ett bra första intryck.

Nja, de saker du räknar upp handlade mer om frigörelse och i viss mån uppror. Det jag pekar på rör sig snarare om en oroväckande brist och försämring snarare än det traditionella brytandet med föregående generationers normer, samhälleliga ideal och uppf... 04/06 Ja PISA-resultat och beteende på sociala medier, det är mycket värre än dagens ungdom på 50- och 60-talet. De lyssnade ju bara på djävulsmusik, hade utomäktenskapligt sex och knarkade. Du har inget fog alls, du är bara gammal. 03/06 Faktum är nog att det är fler amerikanska ungdomar som inte känner till första världskriget än det är som gör det. Jag tror inte uttalandet var riktat till average fz läsare. 03/06 "Vi var oroliga att många i vår yngre publik inte kände till Andra världskriget, Vietnam eller Första världskriget. Det många inte förstår är teknologiskiftet som pågick under det kriget. Man startade det på hästrygg och avslutade det med flygplan, pans... 03/06 Korrekt, US marknaden är lite smått "trångsynt".. eller skall man säga Drumpifierad.. "Dice?!, yaeah that's like awsome gamedeveloper in Switzerland or something Europeic comy country.. 02/06 Vad hade det gjort för skada då? Spelreleasen hade och kommer förmodligen väcka ett intresse för vidare historisk läsning och fördjupning hos dessa personer. 02/06 Jag tror inte nånting, jag vet att det är en åldersrekommendation som ett förbund godtyckligt anser är passande. 02/06 Om dom inte vet vad WW1 är, så kanske spelet fångar deras intresse, dom börjar läsa på om krigetoch sen jävlar får dom MVG på historieprovet 02/06 Hehe. I vanliga fall brukar det ju vara en klyscha, men PISA-resultat, beteende på sociala medier etc. pekar ju på att det finns visst fog. 02/06 Det är ingen gräns, det är en rekommendation från någon hittepå-stasi-organisation. 02/06
Skicka en rättelse