Innan lanseringen avslöjade #Blizzard att de tänke vara skoningslösa i behandlingen av fuskare i #Overwatch. Nu har spelet funnits ute en stund och det verkar som att de håller sitt löfte. PCGamer rapporterar att 1572 spelare redan bannats i Kina och att syndarnas batte.net-konton dessutom hängts ut för allmän beskådan.

Fullt lika drastiskt är det inte här i väst, men det verkar ändå som att fuskarna kämpar i motvind. Enligt inlägg på forum för programvara som används för fusk så bannas folk till höger och vänster. En person uppger att han köpt spelet hela fyra gånger. Först slutade han fuska, sen ändrade han saker som id på hårddisk, MAC-adress samt köpte VPN. Inget fungerade och han blev bannad alla gångerna.

Sensmoral: fuska inte i Overwatch.

att folk ens orkar fuska, det tar ju bort enda vettiga syftet med spelen, själva delen som består av skicklighet och kunnighet 06/06 Gött hoppas väst tar samma väg med "name and shame"! Gött o kunna se om man hade rätt etc mot ngn. :) 06/06 För en som inte mött en fuskare (ovetande i så fall), vad är det för typ av fusk de kör? Det enda jag tyckt var sketchy var när jag mötte en Hanzo som verkligen inte missade en pil 05/06 du beskrev det bättre, men var det där jag menade 05/06 Battleborn är svårt att komma in i och det är nog där problemet ligger. Tar gott om tid innan man lär sig vad "stöket" är och hur hjältar och spelet fungerar. 04/06 Ja en piratkopierare får ju värre straff än en som utfört en våldtäkt.... känns jäkligt skevt 03/06 Kan förstå att battleborn inte har sålt så mycket, redan under stängd beta så var det rätt tråkigt, var bara en massa stök och förvirring i spelet. Hört att det är likadant ännu efter släpp, overwatch kan vara lite små stök med, men det känns då mer bal... 03/06 Åhh har spelat mot 3 av dom som jag känner igen. :') 03/06 Även om det hade varit olagligt så hade de inte kunnat göra något åt det. Det finns helt enkelt inte resurser till det. Vad ska de göra? Jag måste nog säga att jag är glad att det är så. Visst är fuskare dregg, men när myndigheterna inte ens har resurse... 03/06 Men hur orkar man? Ändra Mac address, id på hdd och köpa vpn samt köpa spelet flera gånger för att fuska i det? Dedication. 03/06
Skicka en rättelse