Det säljs otroliga 53 000 exemplar varje dag, bara i år.

När #Microsoft köpte #Mojang Productions i september 2014 var det många som trodde att spelet skulle dö ut. Indiecharmen var borta och MS skulle "förstöra allt". Men, mindre än två år senare säljer spelet fortfarande otroliga mängder, bara i år har fler än 53 000 spel sålts. Varje dag.

Om alla Minecraft-ägare skulle starta en egen nation skulle det bli det tolfte största landet i världen. Man avslöjar också att över 40 miljoner personer spelar Minecraft varje månad. Som du kan se i grafen är det inte längre pc-versionen som är den dominerande plattformen, istället är det på mobilen allra flest äventyrar. Särskilt i Asien där över hälften av spelarna kör Minecraft på mobilen.

Ganska snart kommer man kunna säga att världens mest sålda spel genom tiderna är svenskt, med andra ord :) 04/06 Förutsätter ju att man faktiskt kan göra bra spel, vilket de aldrig visat. De har ju hittills inte gjort nåt mer än att haft en lyckträff med Minecraft. 04/06 https://media.giphy.com/media/xT4uQDVGDwuXOfQtnG/giphy.gif 03/06 Konstigt att den är populärast när Pocket-versionen på Windows 10 inte ens har stöd för online-spelande. Fast folk spelar väl på sura surfplattor som inte har så mycket processorkraft så de inte saknar det. 03/06 Tyvärr verkar de inte ens ha kunskaper till att fixa så att Minecraft funkar.... det finns så mycket problem med spelet så att man baxnar, och inget görs åt det. Hela mod-communityt har också splittats pga ett tjafs om källkod, och det utlovade API-stöd... 03/06 50% går direkt till skatt. 03/06 Och allt i fickorna till Microsoft. Tror inte dom har riktigt "kunskapen" att skapa spel som GTA V, Fallout och The Witcher, de kodar spel i java liksom. I så fall får dom anställa fler. Rätta mig om jag har fel men deras kortspel som inte var gjort i... 03/06 Du kan se det lite såhär, vi har lönekostnader på ~2,5Mkr om året, i mitt företag. Om vi hade haft dom pengarna som Calle räknar med, så hade vi kunnat betala årslönen med råge - varje dag - och då räknar vi lågt, eftersom minecraft normalt sett kostar... 03/06 Oj! Det var gedigna siffror. Tack för upplysningen. 03/06 De säljer 53 000 ex varje dag, och även räknat på det absolut lägsta priset (69 kr för mobilversionen) drar de alltså in 3,5 miljoner kronor om dagen. Det är snudd på oändligt med pengar för en liten utvecklare med cirka 60 anställda. 03/06
Skicka en rättelse