Säger att man inte vill se missvisande siffror.

Webbsajten Steam Spy, som uppskattar hur många spel som säljs på Steam, har tagit bort spel från från #Paradox i sina statistikberäkningar, detta efter att det svenska företaget bett om det. Det skriver sajten på Twitter.

Att Paradox inte vill se sina spel i Steam Spys uppskattningar beror på att siffrorna ibland är kraftigt felaktiga, det säger företagets Shams Jorjani i en tweet. Han tillägger att man föredrar att själva redovisa korrekta siffror via organisationen ISFE. Vidare säger han att Steam Spys listning bygger på "owners", inte "buyers", men att utvecklare tenderar att blanda ihop de båda begreppen. Däremot sägs ingenting om att Paradox börsintroduktion i tisdags ska ha legat bakom kravet att tas bort från Steam Spy.

Steam Spy-skaparen Sergey Galyonkin tycker Jorjanis förklaring är märklig, och han skriver lätt raljerande "Så låt oss gömma data för att vissa inte förstår hur den ska läsas". Men han respekterar Paradox önskemål och motiverar det med att han vill att utvecklare ser Steam Spy som ett verktyg, inte ett hot, och han säger att Paradox är i sin fulla rätt att gömma data eftersom det är deras spel.

Steam Spys statistik bygger på beräkningar utifrån uppgifter man får fram med hjälp av ett web-API från #Valve. Man är öppen med att man inte levererar några exakta siffror, utan levererar uppskattningar utifrån ett antal användarprofiler på Steam. Sajten är tänkt att hjälpa indie-utvecklare, journalister och andra. Mer om sajtens tillvägagångssätt har du här.

Sorry, dåligt val av ord från min sida. 07/06 Nej, men cyniskt. Naivt vore det om de faktiskt gjorde det för att bluffa och man tror att de aldrig skulle kunna göra nåt sånt. 07/06 Jasså ? För vad folk sa i föregående tråd så va koderna de sålde genom sin hemsida var enbart steam koder. 07/06 Är det bara jag som är medveten om att det finns försäljning från paradox egna hemsida som aldrig registreras på steam? 07/06 Inkorrekt statistik från utomstående sida kan påverka börsvärdet vilket i sig kan påverka värderandet av aktien, tycker det är en ganska logisk sak att be om. Att tro att Paradox gör detta i något bluffsyfte är lite naivt. Tror knappast dom skulle inled... 04/06 Tillgångar betyder inte att de har x antal kronor att betala ut som lön i kassan. Tillgångar är allt i bolaget som har ett mätbart värde. Från de datorer som de anställda använder för att utföra sitt jobb till de de starka varumärken som företaget äger.... 04/06 Minst sagt märkligt att påstå att Paradox är i sin fulla rätt att gömma siffrorna. De äger rättigheterna till spelet, inte till statistiken. 04/06 Ja, om detta stämmer med att Steamspy visade så grovt fel på antal ex sålda så kan det vara statistiken som sätter spiken i dörren för en mindre utvecklare. Är man ett aktiebolag så kan det gå åt helvete om marknaden får fel siffror och tror att man säl... 04/06 Steamspy ger inga exakta svar, bara ungefärliga gissningar. Deras 137 000 mot Paradoxs 200 000 visar väl hur det kan vara motiverat för ett företag att begära bort att bli pejlade av såna sidor, det kan skapa en hel del onödig spekulation speciellt för... 04/06 Korkat faktiskt. På ena sidan står de som inte har så stor koll och tycker att ett sålt spel betyder att de tjänar massa pengar och sen handlar de själva 5 spel i nästa Humble Bundle för inga pengar alls och ser inte den skeva bilden. Å andra sidan har... 04/06
Skicka en rättelse