Travis Fimmel har en av huvudrollerna i filmen baserad på Warcraft som nyligen hade biopremiär. Innan han fick erbjudandet om att medverka hade han dock aldrig ens hört talas om den anrika spelserien.

Huruvida tidigare kunskap kring ett varumärke påverkar prestationen för skådespelarna kan förstås diskuteras. Oavsett vad man tycker om saken så är det svenska stjärnskottet Alicia Vikander, som vann en Oscar för sin roll i The Danish Girl, aktuell som Lara Croft i den nya Tomb Raider-filmatiseringen. Och hon är bekant med grundmaterialet då hon spelade det ursprungliga spelet i barndomen:

– Jag höll det hemligt. Jag hade inte många tjejkompisar som delade mitt intresse, men jag älskade det verkligen. Jag spelade Tomb Raider på den tiden, trots att jag inte fick för mina föräldrar, berättar Vikander i en intervju med Total Film.

Vidare berättar Vikander att hon ser fram emot de fysiska aspekterna av att göra en actionfilm, vilket innebär att hon kommer att få testa sina gränser. Hon ska dock vara hyfsat förberedd då hon dansat i flera år.

Den nya Tomb Raider-filmen regisseras av norrmannen Roar Athaug, som bland annat är känd för katastroffilmen The Wave. I övrigt vet vi inte mycket om filmen som både saknar officiellt namn och datum för biopremiären.

Skicka en rättelse