Vi fortsätter att göra våra kroppar och sinnen redo för E3. Efter att vi luftat förväntningar inför EA:s presentation går vi nu vidare till #Bethesda. Företaget körde sin allra första E3-presentation förra året, och i efterhand kunde vi konstatera att de stod för en av de bättre konferenserna det året. Fallout 4 presenterades ordentligt och i anslutning till det släpptes mobilspelet #Fallout Shelter. Det blev också gameplay-premiär för Doom, samt avtäckande av Dishonored II.

På pappret verkar årets tillställning, som går av stapeln den 13 juni klockan 04.00 svensk tid, inte vara fullt lika fullmatad. Men nog finns det utrymme för ett par överraskningar och spännande utannonseringar.

  • #Dishonored II avtäckes som sagt under E3-mässan förra året och ska släppas den 11 november i år. Sedan avslöjandet har vi dock inte simmat i ett överflöd av information, så vi räknar kallt med att Bethesda och #Arkane Studios visar mer från spelet. Vi gissar rentav att Dishonored II blir det största dragplåstret för hela presentationen.

  • Bra kampanj men trött multiplayer tycks vara det allmänna omdömet för nya #Doom som landade förra månaden. Dessvärre verkar framtidsplanerna för spelet mest innefatta nytt material till online-delen, och antagligen kommer lite nya kartor att visas upp under evenemanget. Det hade dock inte varit helt fel om de även utannonserade ett singleplayer-tillägg..

  • Vi kunde inte låta bli att lite naivt hoppas på ett avtäckande av The Elder Scrolls VI under Bethesdas förra E3-presentation, för vem vill inte ha mer Elder Scrolls? Med #Fallout 4 åtminstone delvis ur vägen kan det kanske vara mindre blåögt att sukta efter ett saftigt avslöjande i år. Fast troligast är kanske ryktet om att #The Elder Scrolls V: Skyrim får en remaster till Playstation 4 och Xbox One.

  • Fallout 4 har funnits ute i butikshyllorna i över ett halvår, men det innebär inte att Bethesda är färdiga med den radioaktiva apokalypsen. Utökade dlc-planer innebär mer material och att berätta mer om detta på E3 verkar som en god idé. Förhoppningsvis blir det något i samma anda som det mycket trevliga #Fallout 4: Far Harbor.

Vågar man hoppas på ett nytt Wolfenstein?

  • Livet är hårt för stackars #Prey 2 som lagts ner två gånger och ständigt omgivits av rykten. Det senaste skvallret menar dock att spelet kommer göra storstilad comeback på E3, med #Dishonored-makarna Arkane Studios vid rodret. Om det stämmer blir det en kul överraskning för alla utom #Human Head Studios som arbetade med titeln innan den sköts i sank.

  • #The Evil Within fick inte något högt betyg i vår recension, men skräckspelet från #Resident Evil-skaparen Shinji Mikami har ändå en trogen skara fans som lyfter svårighetsgraden och den obehagliga stämningen som äventyrets största behållning. Kanske får vi veta vad utvecklarna #Tango Gameworks arbetar med under presentationen. The Evil Within 2 eller något helt annat?

  • Färglada shooters är en växande genre där de nya tillskotten #Overwatch och #Battleborn kämpar om spelarnas gunst mot gamla veteraner som #Team Fortress 2. I hårdnande konkurrens hade Bethesdas #Battlecry svårt att hitta en egen identitet, och förra året lades spelet på is. Har de lyckats ta sig en funderare och hittat nya vägar till shooter-guld vill de förmodligen berätta mer. Risken finns dock att hela projektet hamnat i papperskorgen.

Skicka en rättelse