Efter att #Blizzard tvingade ner vanilla WoW-servern Nostalrius så har det hänt grejer. För ett tag sedan hade de möte med förre #World of Warcraft-utvecklaren Mark Kern som även är en förespråkare för old school-WoW. Nu har Blizzard träffat själva gänget bakom Nostalrius.

Den som gillar raka rör och konkreta bud blir förmodligen besviken på resultatet. Mötet tog ungefär fem timmar och chefen Mike Morhaime, game director Tom Chilton och andra WoW-utvecklare deltog. Ambitiöst, men ungefär samma problem som förut kvarstår: att skapa legacy-servrar är väldigt krångligt för att nå den polerade standard Blizzard kräver. De som hittills har lyckats skapa servrar med äldre versioner av WoW har gjort det med bruteforce, vilket bäddar för många problem så fort man vill ändra något i koden.

Blizzard säger varken ja eller nej till legacy-servrar i dagsläget, men ska ha uttryckt intresse för att fortsätta kommunicera med Nostalrius för att eventuellt samarbeta med dem i framtiden. Så även om mötet inte var något gigantiskt kliv framåt så dödade det inte heller drömmen om gammel-WoW.

Uppgifterna kommer från Nostalrius projektledare som kallar sig för Viper. Läs hela inlägget på deras forum.

Skicka en rättelse