Statistiken ljuger inte i det här fallet.

Med sina 21 hjältar har #Overwatch en rejäl blandning av olika karaktärer, alla med sina särskilda inriktningar. När vi nyligen frågade er vilka hjältar som var bäst fick McCree mer än dubbelt så många röster än tvåan Solder: 76. Det var ni inte ensamma att tycka och Blizzard kommer att tona ner den livsfarliga kombinationen av bedövningsgranater och hans snabba avtryckarfinger.

Nu när Overwatch är släppt går det också att följa sin och andras statistik spelet och medan den officiella sajten inte erbjuder några topplistor går sådan data att hitta på MasterOverwatch. De samlar in alla offentliga siffror och sammanställer dem och vi sammanfattar några av höjdpunkterna nedan.

Hjältarna med högst winrate i Overwatch

 • Symmetra - 61,7 %

 • Torbjörn - 61,6 %

 • Lucio - 57,8 %

Populäraste hjältarna i Overwatch

 • Mercy - 7,24 %

 • Lucio - 7,2 %

 • Soldier - 6,25

Hjältarna med flest poäng per minut i Overwatch

 • Lucio - 259

 • Zenyatta - 221,7

 • Roadhog - 218,8

Hjältarna med bäst K/D ratio i Overwatch

 • Torbjörn 3,41:1

 • D.Va - 2,68:1

 • Symmetra - 2:39:1

Som ni ser finns det ett återkommande namn i de tre första punkterna, den kombinerade healern och fartökaren Lucio. Detta är statistik från alla plattformar men på sajten kan man filtrera ut till exempel pc om man skulle vilja det.

Fotnot: Som en läsare påpekade, MasterOverwatch har ingen möjlighet att skrapa datan från Blizzard innan du eller någon annan besöker din profilsida med statistik.

Det är jag som alltid spelar Mercy/Lucio eller Reinhardt. Jag måste dock säga att det har blivit bättre nu när man matchas med 30+ level, innan det var det hemskt. 12/06 Kunde inte ha sagt det bättre själv! 11/06 När man kan göra sånt här börjar han bli riiiktigt frän: https://www.youtube.com/embed/O17pAn4MH7A 11/06 Stark op är att ta i. Han är lite faceroll med stun + fan the hammer combo. Men fortfarande nödvändigt i spelet för att stoppa tracer etc. För lång distans med den kombon så är det mest RNG om man lyckas döda eller ej. Vid medium / längre avstånd krävs... 10/06 Så är det ju inte, på defence är Symmetra värdefull ända fram till sista segmentet tack vare teleportern. Det är ju förmågan att ta fallna medspelare direkt till slagfältet som ger vinsterna i statistiken. 10/06 Spelar han ibland och spelar ofta emot honom. Tycker han är lätt att möta. Han är krånglig att bemästra till fullo, men är inte op. De som tycker han är op är antingen nybörjare som inte vet hur att kontra karaktärer funkar, eller en person som inte vil... 10/06 Folk som förnekar att McCree är obalanserat stark är antingen lögnare eller nybörjare. 10/06 Dödar en McCree mig runt ett hörn? Gå Zarya så kommer han bli anusspräckt på några sekunder. Ett spel om counters kan väl omöjligen handla om counters? Att bara använda din stun och högerklick på McCree är inte att ha lärt sig honom då det inte funkar... 10/06 är faktiskt osäker på hur winrate på hjältarna räknas men som du säger att ha en symmetra som "last line of defence" är helt värdelöst 9/10 gånger. så antar att det räknas även om man bytar henne efter någon minut 10/06 Jo precis, byter man inte från Symmetra efter A är förlorat så kan man lika gärna ge upp. Tycker fortfarande hennes winrate är off dock, antar att det räknas som en win även om hon bara körs 20% av matchen. 10/06
Skicka en rättelse