Med bara en åttondel av spelarna på Steam kvar kan det redan vara försent.

#Tom Clancy's The Division, svenska Massive Entertainments första egna spel sedan #World in Conflict, har haft stora bekymmer sedan lanseringen i början av mars. De största problemen har varit utbrett fusk men nu tar Ubisoft tag med hårdhandskarna. De som ertappas att spela osjysst kommer att stängas av permanent från spelet direkt.

Sedan lanseringen har man lagt mycket energi på att förbättra just fuskskyddet och bara förra månaden ingrepp man på över 30 000 konton, varav 3800 permabannades. Men frågan är om det är försent. Steamcharts, som samlar publik information från Steam, visar en dramatisk minskning av spelare i The Divison.

Under lanseringsmånaden mars spelade i genomsnitt 65000 personer The Division, med en topp på närmare 114 000 spelare. Redan i april hade dessa siffror mer än halverats, 25400 respektive 54455. De senaste 30 dagarna ligger genomsnittet på 8300, med 16300 som mest. Blott en åttondel av antalet som lirade i mars.

Det går inte att stirra sig blind på dessa siffror då Ubisoft primärt använder sig av den egna plattormen Uplay och detta bara gäller pc. Fuskandet på konsolerna har av förklarliga skäl också varit mycket mindre. De visar dock en trend som är svår att ignorera.

Gillade storyn, underbart gameplay och hur kul som helst med polarna. Fuskandet och exploitandet förstörde dock allt nöje i DZ. Hade jag bara köpt grundspelet hade jag tyckt att det var väl värt pengarna för det nöje jag fått, men tyvärr så var jag dum... 12/06 Tycker själv att spelet fortfarande är väldigt kul med kompisar, men lite mer innehåll skulle inte skada:-) 11/06 Tycker själv att spelet fortfarande är väldigt kul med kompisar, men lite mer innehåll skulle inte skada:-) 11/06 Känns som om ubisoft osv inte riktigt var förberedda på MP-delen av det hela. Man kan nog aldrig till 100% få bort fusk men det går att göra det bra mycket bättre än här, och det verkar ha skadat spelets spelarbas i grunden, eftersom det är så viktigt... 11/06 Lite sen av mina 30 in game kompisar så spelar 2 pers fortfarande. 11/06 Sket i detta spelet fullständigt. Det här och Battlefront 3 måste vara de sämsta skitspelen de senaste 5 åren. Fan glad jag avstod från skiten. 11/06 Skitspel. 10/06 Det var väl på tiden men det är ju så dags... Känner ingen som spelar det längre, alla har gått vidare då det var för mycket fuskare. 10/06 Hade gärna sett mer fokus på den öppna pve-världen. Hade dumt nog förväntningar om att man rände omkring i grupper ca nästan hela tiden och sprang mellan hus, loota, uppdrag osv. Men riktigt så var det ju inte när det gällde PVE :-P 10/06 Haha det är inte bara jag som är tokig i det spelet :D 1470 timmar bf4 och 1180 timmar i bf3... längtar till bf1 10/06
Skicka en rättelse