Och en hel drös med spel, förstås. FZ listar (och skjuter ner) förväntningar på konferensen!

Den här veckan har vi reflekterat kring de stora E3-konferenserna (se länkar längst ner i artikeln) som drar igång nästa vecka (#EA tjuvstartar med sitt evenemang söndag kväll). Nu är vi framme vid den sista artikeln. #Sony är alltid en kraft att räkna med i E3-sammanhang och särskilt de senaste åren har de kört presentationer med en bra blandning av information, hype och överraskningar. Årets föreställning verkar inte bli något undantag med rykten, hårdvara och ett lass intressanta spel. Det här tror vi på inför konferensen som nattugglor kan se den 14 juni klockan 03.00.

 • #The Last Guardian lever och för bara ett par veckor sedan fick vi se mer gameplay från spelet. Möjligtvis ett smakprov inför en större spelsekvens på E3? Eftersom det efterlängtade äventyret ska släppas i år är det inte helt osannolikt att vi även får ett releasedatum.

 • Retfullt nog har #No Man’s Sky skjutits upp lite drygt en månad. Lanseringen är nu satt till den 10 augusti och vi håller tummarna för att det inte blir mer försenat än så. Rymdspelet kommer med största sannolikhet att visas upp under presentationen. Den stora frågan är om det är samma typ av gameplay vi redan är bekanta med eller om de kommer visa något helt nytt.

 • #Gravity Rush föddes på Playstation Vita. Ni vet, den där bärbara konsolen som Sony lämnat ute i skogen så att naturen kan ta den tillbaka. Ett starkt bevis för att Vita inte längre befinner sig i Sonys blickfång är att uppföljaren #Gravity Rush 2 utvecklas exklusivt för Playstation 4. Räkna med att se mer från spelet på konferensen.

 • Med en lägre prisbild än HTC Vive och Oculus Rift kan Playstation VR säkert locka till sig ett helt gäng VR-sugna lirare som har en hyfsat stram budget att anpassa sig efter. Inte minst då Playstation 4 är betydligt billigare än en VR-duglig pc. Tekniken släpps i oktober och ska förutom prislappen locka med 50 spel som ska lanseras innan året är slut. Vi misstänker att en stor del av konferensen kommer vigas åt de virtuella världarna.

 • Det är inte helt omöjligt att remaken av #Final Fantasy VII återvänder till scenen efter avslöjandet förra året. Fast mest tid i rampljuset lär #Final Fantasy XV stjäla, då det hittar ut i butikshyllorna redan i höst.

 • Det har tisslats och tassat lite kring #God of War 4 och några läckta bilder visar en skäggig Kratos i nordiska miljöer. Inget officiellt har sagts om det hela – förhoppningsvis för att de sparat sig inför E3.

Utforska helt unika planeter i No Man's Sky.

 • Med pilbågen i högsta hugg ger sig protagonisten Aloy ut för att spöa mekaniska bestar i en vacker värld. Men det dröjer. #Horizon: Zero Dawn har skjutits upp till 2017. Ändå tror vi att det åtminstone blir en ny trailer för spelet under presentationen. Ännu bättre vore förstås en djupdykning ner i spelmekanik och lore.

 • #Gran Turismo Sport avtäcktes förra månaden och FZ var på plats i London för att ta racingspelet på en åktur. Vilket gick “så där”. Oavsett vad vi tycker så kommer spelet förmodligen att visas upp i all sin prakt under presentationen. Eftersom Gran Turismo Sport slirar ut i butikerna i år är det högst otroligt att det kommer sägas något vettigt om #Gran Turismo 7.

Final Fantasy XV borde dyka upp. Kanske också remaken av Final Fantasy VII.

 • Ryktena om en Playstation Neo, eller 4.5 eller 4K som den ibland kallas, bekräftades i dag av en Sony-chef. Samtidigt avfärdade han spekulationerna om att den kommer stjäla uppmärksamhet på E3 2016 – den visas inte alls där.

 • #Shenmue 3 avtäcktes under förra årets E3-mässa, under just Sonys presentation. Nu vore det på sin plats att seriens skapare Yu Suzuki äntrar scenen igen och berättar hur det gått ett år efter den enorma crowdfunding-framgången. Hur långt har de kommit med utvecklingen? Hittills har vi mest fått se kortare klipp och bilder som visar miljöer och karaktärsmodeller. Vi är minst sagt redo för mer än så.

 • #Destiny-expansionen Rise of the Iron är numera officiellt avtäckt och innehåller ganska exakt vad man kan förvänta sig av ett tillägg: ny raid, fler vapen, nya fiender och mycket mer. Den 20 september kan vi frossa i det nya materialet, och en smygtitt under E3 är närmast garanterad. #Destiny 2 ska släppas nästa år, men ett rejält avslöjande kring uppföljaren skulle förmodligen stjäla alldeles för mycket uppmärksamhet från Rise of the Iron.

Skicka en rättelse